Povestea Otăsăului, râul de munte care înnobilează frumoasă comună a Bărbăteștiului

Dar mai este o dimensiune, dimensiunea frumosului, a parcului naturii, a Văii Otăsăului, aici chei, dincolo margine de lume, cea mai frumoasă cale a turismului de munte. La marginea ultimului sat frumos, ţanţoş de pe deal, stă paradisul verde-montan al Bărbăteştiului. Pe drumul biblic al mănăstirilor de sub munte, pe marginea râului, unde păstrăvul se joacă de-a nemurirea, aici va fi satul de vacanţă al comunei care stă pe coperta muntelui.

Nu există un loc mai sfânt se spune pe tărâmul magic al Vâlcii, decât acolo, la marginea muntelui, unde coperta Vânturaiţei se lasă exact precum o margine de carte deasupra Bărbăteştiului. Unind pe vecie, apele Otăsăului cu biserica din codru, aducând istorie, mit, puritate…
Aici are loc competiția anuală Buila Trail Race, un concurs de alergare montană organizat de Asociația Sport fără Limite Vâlcea, cu sprijinul primăriei Bărbătești. A doua ediție a competiției va avea loc pe 22 iulie 2023 și are ca scop promovarea Parcului Național Buila-Vânturarița și a mișcării în aer liber.
Cheile Otăsăului şi Mănăstirea Pătrunsa sunt incluse într-un proiect de promovare turistică a comunei Bărbăteşti, primarul Constantin Banacu spunând că traseul montan de opt kilometri care leagă comuna de mănăstire va deveni unul căutat de dezvoltatorii de complexuri hoteliere, odată ce va fi amenajat, satul turistic Valea Otăsăului.  Acest proiect va pune în valoare şi Cheile Otăsăului, un adevărat spectacol al naturii, o povestea fără de care Bărbăteștiul nu ar fi existat.
Administrația lucrează intens la documentația care va prezenta celor interesați satul turistic Valea Otăsăului, cele 42 de loturi care vor fi scoase la licitație pentru  concesiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *