Potrivit primarului Francu, declinul Oltchim a dus la prabusirea cu 40% a economiei Zonei Metropolitane Ramnicu Valcea

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a spus că, potrivit cifrelor pe care le deţine, “declinul Oltchim” a dus la o scădere economică de 20% pentru oraş şi 40% pentru localităţile limitrofe, aferente Zonei Metropolitane.
“Ceea ce se întâmplă de un an este o catastrofă. Declinul combinatului şi apropierea unui posibil colaps poate anula economic Râmnicul şi Zona Metropolitană. Din cifrele pe care le deţin economia Râmnicului s-a prăbuşit cu 20% iar a Zonei Metropolitane cu 40%. Sunt procente critice pentru că nu s-a reuşit crearea unei alternative în timp real a acestui dezastru. Pierderea locurilor de muncă, 1000 ca număr direct din producţia combinatului, a antrenat într-o progresie aritmetică pierderea altor mii pe lângă. Panificaţie, industria cărnii, transporturile sunt domenii care au curbe în jos, piaţa imobiliară, băncile. Toate localităţile limitrofe înregistrează arierate, taxe neplătite”, a declarat Emilian Frâncu.
Acesta a făcut un apel la Victor Ponta să ia “decizii politice sau guvernamentale” în privinţa platformei industriale din Râmnicu Vâlcea, pentru a se evita dezastrul.
“Deja numărul celor care nu mai au venituri s-a mărit substanţial, restanţele la asociaţii cresc, toate acestea vor duce la încasări la bugetul local simţitor reduse, implicit la lipsa unor cofinanţări de proiecte. În acest moment premierul Victor Ponta ar trebui să vină la Vâlcea, unde este aşteptat de o populaţie care în procent de 66% a acordat votul USL în decembrie 2012”, a mai spus edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *