Porumbei de concurs dopaţi, dintre care unul chiar cu cocaină

Nici porumbeii de concurs belgieni, printre care şi campioni la viteză în valoare de sute de mii de euro, nu scapă de dopaj: şase dintre ei au fost depistaţi pozitiv, unul chiar cu cocaină, relatează joi presa belgiană, preluată de AFP.

După o vizită de lucru la laboratorul sud-african ‘National Horseracing Authority of Southern Africa’, Federaţia columbofilă belgiană a hotărât să trimită circa 20 de eşantioane la control, arată cotidianele flamande Het Belang van Limburg şi Gazet van Antwerpen.

În timp ce testele efectuate în Belgia nu scoseseră nimic la iveală, în laboratorul sud-african s-au descoperit urme de produse interzise la şase porumbei. „Cocaină la unul, substanţe împotriva durerii şi a febrei la altul”, scriu cele două ziare.

Columbofilia, cu o lungă tradiţie în Belgia, a înregistrat o excepţională dezvoltare economică în ultimii ani, odată cu intrarea pe piaţă a bogaţilor colecţionari chinezi. În luna mai, unul din aceştia a plătit 310.000 euro pentru „Bolt”, ultimul campion al crescătorilor belgieni de porumbei.

Circulaţia masivă a banilor în acest domeniu a dus şi la fenomene nedorite, cum ar fi furturi din crescătorii şi dopaj, mai notează AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *