Popolan: Cum se dezvoltă o localitate? Prin atragerea de fonduri europene sau guvernamentale

Dar pentru asta trebuie să ai proeicte, bine elaborate, documentații care să respecte toate criteriile, spune primarul din Dăești, George Popolan.

”Comuna Dăești a ajuns la nivelul de a fi o comună căutată de investitori și de dezvoltatori imobiliari dar și de antreprenori în turism pentru că am reușit să punem la punct o infrastructură de utilități dezvoltată pe baza proeictelor majoritatea cu fonduri europene dar și prin fonduri guvernamentale. Vrem să fim una din primele 5 comune ale Vâlcii ca atractivitate, ca standard de viață. Cu cât avem o rețeau de utilități completă, cu atât reușim să atragem forță de muncă, antreprenori și o demografie sporită”, spune Popolan.

Edilul crede în viitorul comunei și spune că Dăeștiul poate deveni o localitate de podium în Vâlcea, odată cu dezvoltarea turismului, a segmentului rezidențial, de aceea deja sunt pregătite documentații care așteaptă lansarea programelor ample pe fonduri europene și guvernamentale.

Printre proeictele administrației din Dăești se numără modernizarea a 4,3 km drumuri de tarla, drumuri care pot asugura accesul în zone pitorești ale comunei și care pot general dezvoltare turistică. Mai poate fi amintit aici, proiectul care prevede etinderea apei și canalizării și continuarea asfaltării a alți 8 km de drumuri, asta fiindcă actuala rețea de străzi s-a extins.

Baza sportivă este o prioritate pentru comuna Dăești, asta însemnând dezvoltarea unui complex sportiv și de agrement, precum și reabilitatea școlii din Sâmbotin.

Comuna Dăești se află în top 10 comune dezvoltate ale Vâlcii, cu o dezvoltare accelerată în ultimii ani, aici apărând mai multe companii de producție, pensiuni turistice, zone rezidențiale. Urmează să fie implementat proiectul care privește rețeaua de gaze naturale, fapt care va accelera dezvoltarea economică a frumoasei comune de pe malul stâng al Oltului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *