Popeşti – prima comună din Vâlcea care va avea o centură agro-turistică

Comuna Popeşti este prima localitate vâlceană care va avea anul viitor o centură agro-turistică.

Astfel, drumul se,va ramifica din drumul judeţean, din satul Ivăneşti, şi va ocoli, prin partea de nord, comuna Popeşti, urmând să revină, în satul Urşi, înapoi în drumul judeţean.

Proiectul a fost declarat eligibil şi este finanţat cu fonduri europene. Spectaculos este faptul că acest drum va urmări firul râului Luncavăţ şi va traversa zona împădurită a malului stâng al acestei ape.

Firijba 2Drumul va ajunge până în cătunul Firijba, cel pentru care există mai multe proiecte turistic-culturale, având în vedere că este singurul cătun situat în mijlocul pădurii. Există proiecte privind amenajarea unor ranch-uri, tabere de pictură şi de sculptură.

De aici, există mai multe drumuri care duc spre bazinul monahal al Vâlcii de Mijloc – Mănăstirea dintr-un Lemn şi Surpatele.

Panorama care se deschide de pe culmea Firijbei este una magnifică, pentru că cei care vor opta pentru ridicarea unor case de vacanţă riverane acestei centuri vor avea deschidere spre culmea înaltă a pădurii Cotoşmanu.

Cu această centură agro-turistică, localitatea Popeşti devine un actor principal în domeniul turistic al judeţului Vâlcea.

Din câte se ştie, în comuna Popeşti există o cetate dacică – Cărămizi, rămăşiţe ale unor animale preistorice, biserica de lemn din Urşi, satul medieval Firijba, pădurea haiducilor Cotoşmanu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *