Ponta:Deputaţii din Comisia Juridică vor să sesizeze CSM în legătură cu implicarea lui Papici în achiziţia de teren

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că un deputat, membru al Comisiei Juridice a Camerei inferioare, l-a înştiinţat că aleşii vor sesiza Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu posibila implicare a fostului şef al Secţiei I a DNA, Lucian Papici, în tranzacţia cu terenuri a familiei preşedintelui Traian Băsescu, iar în cazul în care CSM nu va va reacţiona, parlamentarii vor iniţia o verificare.
“Evident că domnul procuror Papici, pentru care preşedintele dădea telefoane şi îl ameninţa pe procurorul general, s-a folosit în mod abuziv şi ilegal de funcţia pe care o ocupă ca să facă un serviciu privat. E ca şi când dumneavoastră aţi vrea să vă cumpăraţi o maşină şi îl trimiteţi pe domnul procuror Papici în târg cu legitimaţia de procuror şi verifică actele la maşini, după care vă spune ‘e în regulă, puteţi cumpăra maşina aia, i-am verificat actele’. Evident că este şi ilegal şi împotriva atribuţiilor pe care le are. Am avut ocazia să vorbesc cu colegi de-ai mei deputaţi din Comisia Juridică şi mi-a spus unul dintre ei că intenţionează, tocmai fiindcă nu s-a întâmplat nimic, că vor sesiza ei CSM, după care Parlamentul – sigur, în limita atribuţiilor constituţionale – va face Parlamentul, Comisia juridică, verificarea, dacă nu vrea să o facă CSM”, a relatat Ponta la Antena 3.
El a spus că, dacă se confirmă că Papici a efectuat verificări cu privire la zona în care familia preşedintelui şi-a cumpărat un teren, “e vorba despre un abuz în serviciu” sau “orice altă încadrare”.
“Ideea că dacă un procuror face un serviciu preşedintelui Băsescu şi nu i se întâmplă nimic este exact o parte a acelui regim reprezentant de Traian Băsescu”, a adăugat Ponta, acuzându-l pe şeful statului de “sfidare”.

Premierul Victor Ponta a criticat, marţi, afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la faptul că PSD nu ar avea şanse să câştige alegerile prezidenţiale, iar candidatul PNL ar fi susţinut, în eventualitatea unui tur doi de scrutin, de toate formaţiunile de dreapta, precizând că şeful statului, de foarte multe ori, “spune verzi şi uscate”.
“Cred ce am crezut tot timpul, că nu poţi să pui absolut niciun fel de bază şi nu poţi să dai, nici măcar doi bani, cum spune românul, pe ce spune preşedintele Băsescu. Ăsta este un lucru rău, pentru că în mod normal, un preşedinte când vorbeşte are în primul rând un anumit ton, un anumit mod de exprimare, care să te facă să te simţi mândru că este cel care reprezintă România şi, în al doilea rând, spune nişte lucruri serioase. Domnul Băsescu, de foarte multe ori, spune verzi şi uscate şi nu cred că cineva se poate baza mai mult de trei minute – sau cinci, cât era când îşi dădea demisia? -, mai mult de cinci minute nu poţi să iei în serios ceea ce spune domnia sa”, a afirmat Ponta, la Antena 3, întrebat cu privire la recentele afirmaţii ale preşedintelui Băsescu privind faptul că în eventualitatea unui tur doi al alegerilor prezidenţiale, candidatul PNL ar fi susţinut de toate partidele de dreapta.
Şeful Executivului a făcut şi o remarcă ironică, menţionând că este “foarte bine” dacă preşedintele Băsescu îl susţine pe Crin Antonescu în alegerile prezidenţiale.
“Poate să facă un lucru bun, în sfârşit, după atâţia ani de rele, dar sincer nu cred că ne putem baza pe el”, a adăugat Ponta.
Întrebat dacă există posibilitatea să candideze din partea PSD-ului la alegerile prezidenţiale, Ponta a reiterat faptul că nu a fost revocată decizia ca USL să aibă candidat unic, iar acela să fie preşedintele PNL, Crin Antonescu.
“Duşmanul comun, nu doar al USL, ci al României, este încă la Cotroceni, nu a plecat domnul Băsescu. Nimic nu mi se pare mai important, nici lui Antonescu, nici mie, decât să scăpăm ţara de regimul reprezentat de domnul Băsescu, aşa încât, ori de câte ori vrem să ne certăm ne aducem aminte unde este inamicul comun şi ne aducem aminte de lucrurile importante pe care le avem de făcut pentru ţară. Avem mult prea multe lucruri care ne unesc”, a completat premierul.
Cât priveşte faptul că preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a dat dreptate preşedintelui Băsescu, referitor la afirmaţia potrivit căreia PSD nu ar avea şanse să câştige alegerile prezidenţiale, dacă ar candida separat, Ponta spune că nu a fost surprins.
“Este linia domniei sale”, a mai spus Ponta, despre afirmaţia lui Antonescu.
El a punctat că PSD a şi câştigat dar a şi pierdut alegeri, iar în momentul de faţă discuţia nu este despre partid, ci despre schimbarea unui regim.
“PSD a câştigat şi a pierdut alegeri. Nu seamănă niciuna cu alta, dar aici nu este vorba de PSD, aici este vorba de faptul că nu schimbăm un preşedinte cu altul, ci trebuie să schimbăm un regim politic, pentru că Traian Băsescu nu e doar Traian Băsescu, este şi Udrea, şi Anastase, şi Boc, şi Macovei, şi toţi cei care au făcut rău acestei ţări”, a conchis Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *