Ponta spune că peste 9.000 de oameni sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei

Peste 9.000 de poliţişti, jandarmi, angajaţi ai CNANDR, ISU şi forţe ale Ministerului Apărării Naţionale sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei, a anunţat, duminică, premierul Victor Ponta, în cadrul Comandamentului de iarnă.
„Întreaga săptămână va fi una, conform datelor specialiştilor, dificilă în ceea ce priveşte intemperiile chiar dacă mâine şi poimâine o să fie mai puţin. Probabil astă seară ieşim din Cod Roşu, însă pentru miercuri – joi se anunţă iarăşi situaţii speciale ceea ce înseamnă că nu putem să răsuflăm uşuraţi mâine, ci trebuie, pe parcursul întregii săptămâni, să rămânem în acelaşi dispozitiv.  Sunt în acest moment peste 8.000 de oameni în teren. Vorbesc de poliţişti, jandarmi, oamenii de la ISU, CNADNR şi forţele de la Ministerul Apărării Naţionale. Peste 9.000 de oameni pregătiţi să intervină în continuare, 2.500 de utilaje în teren”, a spus Ponta.
Premierul a arătat că în funcţie de evoluţia vremii se va decide dacă se vor mai suspenda cursurile în şcoli.
Ponta a făcut un nou apel către cetăţeni să-şi restrângă la minim deplasările în zonele cu probleme.
”Vreau să mulţumesc oamenilor care au înţeles că este o situaţie specială. Fac acelaşi apel către cetăţeni să restrângă la un nivel minim deplasările în zonele cu probleme. Suntem în dispozitiv complet pentru că întreaga săptămână va fi, conform specialiştilor, una dificilă din punct de vedere al intemperiilor. Există activitatea specială a serviciilor de intervenţii, Ambulanţa, Pompieri şi SMURD. Când nu avem posibilităţile tehnice necesare cerem ajutorul armatei”, a adăugat premierul Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *