Ponta: Regret că frustrarea personală a preşedintelui împiedică reprezentarea corectă la Consiliul European

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat regretul că “frustrarea personală” a preşedintelui Traian Băsescu împiedică reprezentarea corectă a intereselor industriei româneşti de IT la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.
“Îmi este teamă că într-un domeniu important care priveşte viaţa a multe companii din România, viaţa a mii de angajaţi, în special tineri, România o să fie absentă la luarea deciziilor. Şi îmi pare rău. Nu este o chestiune de orgoliu aici, este o chestiune despre cum e mai bine să faci pentru ţara ta. Dacă orgoliul personal al preşedintelui – ‘nu-l las pe Ponta ca să-i arăt eu că nu-l las’, este mai important decât faptul că avem mii de angajaţi în zona de IT şi că este un domeniu în care România s-a dezvoltat extraordinar în ultimii ani şi un domeniu în care ar trebui să avem o poziţie, nu să primim aşa deciziile luate la Bruxelles pe nemestecate, nu pot decât să constat un mod de a nu reprezenta România, ci de a face deservicii României”, a spus Ponta, la Antena 3, cu privire la faptul că preşedinte nu i-a dat mandat pentru a reprezenta România la reuniunea Consiliului European de joi şi vineri.
Şeful Executivului a adăugat că Traian Băsescu poate să spună ce vrea la Consiliul European, dar nu are documentele necesare
“Traian Băsescu mâine poate să spună ce vrea. În primul rând, nu are documentele necesare, în al doilea rând, şi dacă spune ce? Tot eu trebuie să fac pentru industria de IT. Este un subiect foarte important şi regret că frustrarea personală împiedică reprezentarea corectă a intereselor unui industrii româneşti, cea de IT, care ne face foarte mult bine”, a punctat Ponta.
El a subliniat că preşedintele nu a cerut documentul pe care Guvernul îl pregătise pe tema agendei digitale a UE, care va fi abordată la Bruxelles.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *