Ponta este şantajat de Oprea şi Tăriceanu, liderii unor partide scamă!

Victor Ponta este şantajat de doi lideri de carton, preşedinţi de partide scamă – Tăriceanu şi Oprea. Altfel, acest guvern nu-mi explic să fi existat. Cum de a intrat un Gerea din nou, în calcule, sau de ce a rămas Oprea mare pe baricadele cu „vice” în faţă.

Două partide anexă, partide care în viaţa lor nu ar strânge voturi pentru a trece pragul electoral, căpuşează PSD azi, pentru că în trecut au căpuşat şi alte formaţiuni politce. Cum vom scăpa oare de UNPR, PLR, PC şi alte asemenea anomalii ale democraţiei româneşti, partide care evident ocupă scaune parlamentare doar pe baza unor alianţe. Pentru că de exemplu, PC, mi-a trimis-o în parlamentul european pe celebra savantă în gramatică, Grapini, care dovedeşte un „alfabetism” uşor ciudat. Sau Oprea, acest Oprea, un şperaclu politic, care nu ar strânge per partid nici măcar un 2%, ruşeşte să se cocoaţe în rolul de premier de rezervă.

Tăriceanu e un fandosit, fără nici un Dumnezeu. Da, îmi amintesc masa de la Râmnicu Vâlcea cu Tăriceanu, Chiţoiu, Rădulescu, Gerea, o masă a frustraţilor. Acest PLR, un partid al oportuniştilor care nu au asbolut nimic de esenţă, cum naiba reuşesc să ţină în şah un premier? Şi de ce Ponta nu are curajul să le spună. Băieţi, Stop joc! Sunteţi doar o oaste de strânsură. Victor Ponta a cedat câteva ministere extrem de importante unor neaveniţi, unor intraţi pe uşa din dos în politică: Educaţia, Economia.

Guvernul Ponta 4 este un guvern creat de şantajiştii Oprea şi Tăriceanu care evident îşi joacă astfel susţinerea majorităţii, având în spate o şleahtă de adunaţi. Ponta nu a avut curaj, pentru că un refuz al premierului unde ar fi dus? I-aş fi regăsit oare pe Oprea şi Tărcieanu lângă PNL? Atunci toţi ar fi o apă şi un pământ.

Victor Ponta a ratat din nou ocazia să pună în practică teoriile pe care le-a tot promovat. Dacă voia reformarea clasei politice, atunci le arăta uşa lui Tăriceanu şi Oprea la pretenţiile pe care le-au ridicat. Nu a făcut-o, pentru că şi Iohannis a greşit nepermis, atunci când a declarat că vrea puterea anul viitor.

Puterea anul viitor, dacă domnul Iohannis o doreşte cinsiti, se face doar pe cale de alegeri. Altfel domnul Iohannis nu are decât două variante – UNPR şi PLR, adică nu resetarea modului de a face politică şi doar un banal „repeat”, alianţe de mucava sau de culoare ….maro.

Ponta a demonstrat că este inacapabil să joace un rol dur şi a se debarasa de aceste compromisuri (soluţii imorale) care au trei nume – UNPR, PC şi PLR.

Sper ca anul 2016 să nu mai regăsească asemenea partide scamă pe scena politică. Mă întreb, oare PSD-ul nu gândeşte că scorul de 38-40% pe care l-a luat la alegeri sub formă de alianţă, este de fapt scorul PSD. Adică PSD chiar dacă ar candida singur chiar dacă ar candida cu PC, UNPR, PLR, ar obţine acelaşi scor. Matematică ne învaţă la clasele elementare că dacă aduni 0 la orice număr, îţi dă acelaşi număr. Şi atunci, de ce domnul Ponta face guvernul cu reprezentanţii cifrei 0? De ce aleşii PSD nu se revoltă, că „soluţiile imorale iau din locurile lor”! Am înţeles PC era pe vremuri o televiziune aliată, acum de ce mai există compromisul?

Ponta mai avea o soluţie. Le putea spune clar şi lui Tăriceanu şi lui Oprea. Vreţi locuri ministeriale, păi atunci intraţi în PSD, pentru că voturile PSD v-au adus în schemă. Nu a făcut-o, ci a cedat la şantaj. În faţa cui? În faţa unor eşecuri politce, care se numesc Oprea şi Tăriceanu.

Păcat. Victor Ponta avea o şansă de a arăta că are intenţii serioase privind reformarea clasei poltice.

Mihai Ionescu

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *