Ponta: Dosarul ‘fraudă la referendum’ este o mascaradă

Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a declarat sâmbătă că dosarul ‘fraudă la referendum’, în care este implicat preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, este ‘o mascaradă’.

‘Domnul Dragnea trebuia să vă mai spună un lucru, că ştiţi că s-a publicat pe surse, cum se întâmplă, de la DNA, o convorbire telefonică în care domnul Dragnea îi spunea cuiva să aducă oamenii la vot, pentru asta e trimis în judecată. Cel cu care a vorbit a primit neînceperea urmăririi penale, deci totul este, evident, o mascaradă. Nu ştiam de acea plângere făcută de un decedat. Eu am cerut, ca prim-ministru, ca şef al PSD şi al USL, am cerut să fiu audiat, eventual să mă inculpe şi pe mine. Domnul procuror şi mi-a zis că nu vrea, el pe Dragnea îl vrea, mi-a dat în scris acest lucru. O să vă dau răspunsul oficial de la domnul Papici, că nu am nicio legătură, de parcă nici nu eram în România în 2012, nici nu eram prim-ministru, nu eram şef la PSD şi că pe el nu-l interesează decât Dragnea’, a declarat Ponta după congresul TSD, întrebat cum comentează declaraţia lui Liviu Dragnea potrivit căreia dosarul ‘fraudă la referendum’ a pornit pe baza reclamaţiei unui mort.

Dragnea s-a declarat sâmbătă, la Braşov, ‘rezervat’ în privinţa devansării termenului de judecată în dosarul în care este cercetat pentru fraudarea referendumului din vara anului trecut, susţinând că este vorba despre ‘un dosar cu multe ciudăţenii’, întocmit în baza reclamaţiilor unui mort.

‘Încerc să fiu rezervat şi să-i las pe procurori să-şi facă treaba, fiind un dosar cu multe ciudăţenii. Practic, a pornit pe baza unei reclamaţii a unui mort. Omul a murit prin anii ’90 iar în 2012 mi-a făcut mie reclamaţie că am fraudat referendumul. De la asta a pornit. Adică a murit, s-a trezit în 2012 şi apoi s-a întors înapoi’, a spus Dragnea.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *