Ponta: Băsescu nu este aşa de mare anti – rus

Premierul Victor Ponta consideră că preşedintele Traian Băsescu a avut un discurs fals în ceea ce priveşte relaţiile cu Rusia, adăugând că, în opinia sa, nu este nevoie să fii anti sau pro Rusia, ci să fii “pro-România”.
“După ce atâţia ani domnul Băsescu s-a dat marele anti-rus, se pare că nu e chiar aşa mare anti-rus în realitate. De fapt, tot discursul domnului Băsescu a fost o minciună. Eu cred că nu trebuie să fii nici anti-Rusia, nici pro-Rusia, ci trebuie să fim pro-România, ceea ce domnul Băsescu nu a fost niciodată şi în acest ultim an chiar deloc. El se gândeşte la banii lui şi ai familiei. Dar să stea liniştit, că am văzut că era îngrijorat şi el şi consilierii lui, eu nu am contracte cu nicio firmă nici din Rusia, nici din România”, a spus liderul PSD, înainte de şedinţa Biroului Permanent al PSD.
Traian Băsescu nu a avut nicio întâlnire cu reprezentanţi ai companiei Gazprom pe întreaga durată a mandatelor de preşedinte, a susţinut purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, la sfârşitul săptămânii trecute.
“Postul de televiziune Antena 3 a pornit o nouă campanie de manipulare şi intoxicare la adresa preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, încercând să inducă opiniei publice ideea că s-a folosit de demnitatea funcţiei pentru a obţine relaţii contractuale între reprezentanţii companiei Gazprom şi fiica domniei sale, doamna Ioana Băsescu. Pentru a informa corect opinia publică, menţionez că domnul preşedinte Traian Băsescu nu a avut nicio întâlnire cu reprezentanţi ai companiei Gazprom pe întreaga durată a mandatelor domniei sale de preşedinte al României. Mai mult decât atât, doamna Ioana Băsescu a devenit notar public în anul 2007, când tatăl domniei sale era deja preşedinte al României”, a precizat Oprea într-o declaraţie transmisă AGERPRES în data de 16 ianuarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *