Pompierii vâlceni se luptă cu focul din Drăgăşani, de peste 10 ore

Pompierii din Drăgăşani şi Râmnicu Vâlcea se luptă de peste 10 ore cu un incendiu izbucnit la marginea oraşului, într-o hală cu cauciucuri.

„Ard tiruri de cauciucuri, de azi dimineată, avem alertă de nor toxic. Un incendiu urât, greu de stins, tocmai fiindcă există aceste produse care alimentează continuă focul. La această oră (18.30, n.r.) s-a reuşit izolarea acestuia, cu buldozere care scoată materialul care arde. Este un efort uriaş al pompierilor, eroi, îi putem numi, care lucrează de 10 ore fără încetare la stingerea incendiului”, spune Adrian Sanda, reprezentantul primăriei. 

Un incendiu de proporţii a izbucnit sâmbătă la un depozit de cauciucuri din municipiul Drăgăşani, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

Potrivit acestora, flăcările au cuprins două anexe, în zonă pompierii intervenind cu 5 autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială CBRN şi un echipaj SMURD.

Inspectorul şef al ISU Vâlcea, Dan Pascaru, a precizat că populaţia din municipiu va fi avertizată prin mesaj RO-ALERT să se protejeze, fumul degajat fiind toxic.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *