Politruci din toate partidele, îndopați-vă! Se dă drumul la serbările câmpenești de la orașe și sate!

O veste cutremură deja lumea satului. O veste bună inițial pentru sătenii care s-au adăpostit doi ani, pe timp de pandemie, de tarabele cu mici și de lăutari, fiind feriți din calea haitelor de politruci care sosesc precum lăcustele de pe vremea lui Caragea, la aceste chermeze.

Dar nu mai au scăpare! Gata, zilele comunelor, fii satelor, nepoții comunele, florile, curcubeiele, Sărbătoarea prunei, a bananului și curmalelor, toate aceste serbări câmpenești se deschid în Epoca postCovid, prilej pentru a aduna precum musculițele de.. oțet, toată limfurimea politică a Vâlcii, haitele de politruci, de la parlamentari, consilieri județeni, locali, șefi și șefuți de deconcentrate, inspectorași, inspectoruți, dive și filfizoni, Consigliere, cărători de mape, scribălăi de discursuri, toată fauna antropoidală galbenă, roșie, verde și de alte culori vine, da, vine de călcă totul în picioare.

Se vor înghesui pe scenă, vor lua microfoanele, vor suge microfoanele și vor lătra, vor vorbi, vor minți, vor promite, vor face băi de mulțime, poze de grup și de selfie. Dacă în aceeași zi, se vor nimenri două trei zile de comune, se vor grăbi să la calce pe toate. Vor umple parcările, sub atentă supraveghere a miliției zonale. Vor mânca la separee sarmale și salam săsesc, nu cu pulimea afară.

Asta se va întâmpla dragi săteni, vor veni ulii politici să vă strice maneaua, cântul lăutarului, micul de pe grătar, chinezăria în care se zbenguie cel mic. Vin hoardele politice să vă obosească, să vă păcălească. Și ăsta nu e an electoral, e doar un preambul.

Vor trosni scenele sub picioarele lor și piciorușele divelor. Se vor poza cu ăl mare din partid, ăl mare din partidul lor. Vor da like pe Facebook și vor distribui materialele, se vor analiza coafuri, croieli, vor șușoti, vor bârfi, vor fi ei, Eroii, Unicii, Degebiștii.

Vine prăpădul, dragi săteni. Ei vă vor confisca sărbătoare, ei o vor umbri, sperând că sunteți la fel de proști, cum vă știau ei, la fel de îngrămădiți să-i votați.

P.S. Da, din păcate și jurnaliștii se înghesuie la aceste mese festive, moca obținute, un blid acolo de ciorbă de potroace, nu strica, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *