Poliţist anchetat pentru proxenetism de procurorii DIICOT

Un angajat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa este cercetat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) într-un dosar de proxenetism, au informat luni reprezentanţii IPJ.
Conform acestora, poliţistul anchetat este angajat în cadrul IPJ din anul 2003 şi îşi desfăşura activitatea ca agent de siguranţă publică şi patrulare.
“Conducerea IPJ Constanţa, în conformitate cu statutul poliţistului, a dispus declanşarea cercetării prealabile a acestuia, iar în cazul în care va fi arestat preventiv, va fi suspendat din funcţie. Unitatea noastră acordă tot sprijinul DIICOT pentru soluţionarea acestui caz”, au precizat, printr-un comunicat remis presei, oficiali ai IPJ.
Membrii unei grupări infracţionale organizate, specializată în trafic de minori, proxenetism şi prostituţie prin intermediul unui salon de masaj, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Constanţa, potrivit unui comunicat transmis luni de reprezentanţii DIICOT.
Gruparea a beneficiat şi de sprijinul unui agent de poliţie şi al unui jandarm, aceştia implicându-se în derularea activităţii de proxenetism fie prin transportarea prostituatelor, fie prin punerea la dispoziţie a unor locaţii.
Procurorii DIICOT – Serviciul teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat duminică mai multe percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea acestei grupări, formată din 19 membri.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *