Politicienii Vâlcii spun clar: Primarul din Râmnicu Vâlcea este INCOMPETENT!

 Ceea ce afirmă ziarul nostru de aproape cinci luni, în sfârşit se aude mai sus, iar primul lider politic de Vâlcea, deputatul Cristian Buican spune lucrurilor pe nume despre Ion Gigi Matei, personaj care a ajuns conjunctural să ocupe scaunul condamnatului Emilian Frâncu, spun unii, chiar printr-un vot dubios.

“Mă văd nevoit să critic public, în termeni destul de duri, actuala conducere PSD-istă a primăriei municipiului Râmnicu-Vâlcea, poate aşa se trezesc şi ei. Din păcate, nu înţeleg faptul că singura şansă de dezvoltare durabilă o reprezintă atragerea de investitori. Lipsa lor de acţiune şi de viziune, cumulată cu aroganţa şi dispreţul pe care le afişează public, ridică mari semne de întrebare investitorilor interesaţi. În loc să se ocupe să mărească zona industrială existentă în sudul oraşului, în loc să investească timp şi energie în implementarea proiectului zonei metropolitane, ce poate oferi soluţii facile în privinţa problemei lipsei terenurilor, ei se ocupă de treburi administrative ce pot fi rezolvate de funcţionarii din primărie. Ei nu înţeleg că marii investitori doresc să investească lângă un oraş cât mai mare, pentru a găsi uşor forţă de muncă şi posibilităţi de transport a mărfurilor produse”, spune Buican.

Da, aşa e, de doi ani de când Excutivul local este patronat de Ion Gigi Matei, acest oraş arată din ce în ce mai urât, şantiere absolut anapoda, multă mizerie, lipsă de strategii, şomaj galopant, sărăcie, lipsă de investiţi, lucruri mărunte, festivaluri de prost gust, mult kitsch, o calamitate care trage în jos partidul.

Aşteptpm evident reacţia şefului politic al PSD, deputatul Constantin Rădulescu, om care se zbate pentru reechilibrarea partidului dar care are din păcate la Râmnicu Vâlcea cel mai slab vector ca să nu spunem exact anti-vectorul de imagine. Nu există din cinci cetăţeni ai Râmnicului un număr de 4 care să nu spună “Abia aşteptăm alegerile de anul viitor să scăpăm de acest Matei”.

Ion Gigi Matei a ratat cea mai mare şansă a sa. Toată lumea ştie că şi-a visat dintotdeauna funcţia de primar al acestui oraş, de când privea ca un şcolar pe sub poalele lui Valer Tudor la această funcţie. Şi uite că Jocul Sorţii i.a acordat-o. Păi orice individ care se trezea cu această pleaşcă pe cap, demonstra în cei trei ani de mandat interimar că este funcţia pe care o merită. Matei nu a reuşit, nu ştim de ce, incompteneţa sa deja cronică în funcţia de manager s-a dovedit de-a dreptul vizibilă de pe Marte, deşi nu părea aşa pe când era doar un consilier local vocal. Şi uite că este, ceea ce face ca PSD să piardă puncte masive în Râmnicu Vâlcea, exact în cel mai important fief electoral.

Costi Rădulescu sau Laurenţiu Coca, pretendenţi la şefia partidului pleacă din start cu o ghiulea de picior, dezastrul administraţiei Matei din Râmnicu Vâlcea care se va reflecta categoric în scorul partidului la Vâlcea. Dacă ţin la partid ar trebui să ia măsuri.

De aceea Victor Ponta a pierdut alegerile, nu din cauza Oltchim cum s-a spus, a pierdut pentru că locomotiva partidului la Râmnicu Vâlcea este una pe cărbuni, dacă Matei era un simbol pentru electorat, Ponta câştiga municipiul. A spus-o bine liderul PC.

Îl felicităm pe Cristian Buican pentru că în sfârşit nu ne simţim singuri în această cruciadă de a anula răul care s-a abătut asupra acestui oraş, din momentul urcării pe tron al lui Matei.

“Consideră că pentru atragerea celor interesaţi să investească este nevoie ca administraţia publică locală din municipiul Râmnicu-Vâlcea să facă eforturi pentru achiziţionarea de teren şi să demareze investiţiile necesare pentru asigurarea utilităţilor. Din păcate, în ultimul an, reprezentanţii PSD din fruntea Primăriei nu au făcut nimic în acest sens, pierzând timpul cu nimicuri administrative în dauna celui mai important motor de prosperitate şi bunăstare, crearea de locuri de muncă prin atragerea de investitori”, a mai spus Buican în poziţia sa. În sfârşit se aude.

Aşa că domnilor Rădulescu, Coca, Buşu, Grigorescu, Lovin ce aşteptaţi? Să vă bage Matei partidul în pământ? Pierdeţi în mod fatal cu acest incompetent în fruntea municipiului, dar atunci asumaţi-vă de pe acum dezatrul!

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *