Politica lui Brăgău se face ca la Etalon: Just şi pe înţelesul tuturor!

Just. am zis.

Frunzârind în mai multe seri la rând, televiziunile locale din Râmnic, am putut să trag o concluzie. Una argumentată şi bazată exact pe fundamentul interesului cetăţenesc. Etalonul rămâne un Etalon. Este singura din cele trei telviziuni preocupată de cotidianul vâlcenilor, sunt singurii reporteri cu care m-am întâlnit în arşiţa verii pe străzi, vorbind cu oameni.

Singurele emisiuni de seară, unde nu am schimbat telecomanda, pentru că nu am simţit că se caută mingi la fileu invitaţilor. Sincer de ani buni nu mai urmărisem un post local seara, cap coadă, dar am făcut într-o doară, sperând sincer că voi fi dezamăgit.

Şi atunci am căutat răspunsuri de ce la televiziunea de la Casa Ştiinţei chiar se vede corect şi în profunzime viaţa amărâtă a vâlceanului nevoiaş, izmenele pătate ale unui politician, analfabetismul unui oarecare mare personaj civic. De ce, cei de acolo, chiar fac această meserie în mod frumos!

bragauSă fie Florin explicaţia? Un tânăr polictician ţepos pe ici pe colo, cu margini ascuţite care nu se dă în lături de a vorbi fără ascuzişuri, fără clişee pe stradă. De a se aşeza la masă şi de a o răsturna dacă acolo sunt ipocriţi?

Poate şi de asta, poate şi pentru că antrenorul este Brăgău. Unul ca mine, ca tine, că toţi ceilalţi, care nu-şi pune papion de sărbătoare, care vrea să puncteze ca un scrimer, punctul slab al adversarului şi care vrea să facă o echipă bună, atât în politică dar mai ales în profesie.

Iar faptul că PRU începe să atragă oameni frumoşi nu mă miră, mai ales în ultima vreme. Când cele două mari partide politice din România huruie din toate încheiturile, când Băsescu şi Tăriceanu speră că până la toamnă, DNA nu va da iama prin cele două conclavuri pe care le păstoresc sau chiar pe la ei prin alcov, partidului lui Diaconu&Brăgău devine o soluţie de luat în seamă.

Cum se face politica?

“Exact aşa cum iubeşti presa. Dar nu presa stilizată, eufemizată, ci presa de la firul ierbii, atunci când îţi spune omul că nu are ce pune în strachină. când îţi spune că s-a dus să se angajeze la o firmă şi firmă îi dă minimul pe economie, dacă…, dar îl pune să lucreze 12 ore pe zi, atunci când a terminat o facultate şi vinde la Dovali, atunci când o mamă rupe de pe ea hainele de dsiperare că fiul ei la 16 ani e consumator de etnobotanice, atunci, când oamenii îşi duc mortul în braţe din cătun până la cimitir pentru că nu au cale de acces. Aşa se face şi presa şi politică”, spune Brăgău.

Îi urăm succces şi într-una şi în alta

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *