Poliţia din Vâlcea mută francezi, germani, polonezi în localităţile de pe Valea Oltului

Nu, nu e o glumă, este Unicat. Un fapt fără precedent în istoria Uniunii Europene, când Serviciul de Poliţie Rutieră a naturalizat cetăţeni francezi, nemţi, polonezi, maghiari pe Valea Oltului, cu precădere în comunele Câineni şi Voineasa şi în oraşul Brezoi.

Cum?

Foarte simplu. Sute de cetăţeni din Europa au fost amendaţi pe Valea Oltului pentru diferite infracţiuni/contravenţii rutiere. Cetăţeni din Franţa, Marea Britanie, Polonia, Germania sau Ungaria. Aceste amenzi, însă, nu au fost trimise la domiciliul acestora, ci pe raza localităţilor unde au fost prinşi.

Asta înseamnă că Primăriile din Câineni sau din Racoviţa sau din Brezoi sunt obligate să execute respectivii cetăţeni şi să achite amenzile. Ce, vi se pare ciudat? Nu e nimic anormal aici, ba, mai mult, când primăriile respective au comentat că e absurd, au fost date în judecată de Poliţia Rutieră.

Adică, primarii din Brezoi, Câineni, Racoviţa trebuie să stea la pândă şi, dacă îi mai prind vreodată pe amendaţii de mai sus, trebuie să le ia banii. Asta, dacă vor mai trece vreodată.

Eu ştiu altfel şi îi comunic şi domnului Sărdărescu pe această cale, mai ales că sunt păţit: dacă eşti prins cu viteză sau cu orice contravenţie rutieră şi eşti amendat în spaţiul comunitar, poliţia de acolo te găseşte în baza de date cu domiciliu şi îţi trimite în România ţidula cu amenda, pe care, data viitoare, când ajungi pe acolo, o plăteşti, sau te duci frumuşel la o bancă şi achiţi amenda.

Aşa că, domnilor poliţişti de la rutieră, atunci când îl prindeţi pe Hans din Frankfurt şi îl amendaţi pentru depăşirea vitezei pe Valea Oltului, pe raza localităţii Câineni,  mergeţi frumos la birou la Vâlcea, cu datele lui Hans în mână şi îi trimiteţi acasă, la Frankfurt, lui Hans, amenda de România. Hans nu are, săracul, nicio legătură cu Câineniul, Racoviţa sau Brezoiul.

Iar, nu de alta, dar amărâţii de primari se mai încarcă la buget şi cu aceste amenzi pe care în veci nu au cum să le recupereze, mai ales că nu e treaba lor.

În concluzie, poliţia din Vâlcea ori e grea de cap şi nu ştie că România este membră UE, ori are o doză de lene, ori le-a pus gând rău primăriilor de pe Valea Oltului, ori nu ştie să scrie citeţ numele cetăţenilor străini şi adresa lor de la mama lor.

Altfel, nu-mi explic această anomalie de a reloca cetăţeni străini în comunele mai sus amintite.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *