Podul Groazei din comuna Lădeşti, lăsat în paragină de Drumurile Naţionale!

Se pare că CNADNR nu a învăţat nimic din milionul de euro pe care l-a plătit tinerei rămase fără mână.  Pentu că la Vâlcea, CNADNR riscă foarte mult să se petreacă o tragedie, una uriaşă în urma căreia orice pieton poate suferi un tagic accident.

Despre ce este vorba?

20150908_135538Pe Drumul Naţional Horezu – Lădeşti – Craiova se află podul groazei. Mai precis, podul care traversează râul Cerna este podul riscului sau podul morţii sau podul pe care nu „se trece la nivel pietonal”. De ce? Simplu, pentru că acest pod nu are balustrăzi de protecţie, ba pardon, avem nişte „mâini curente” din crenguţe de stejar. Nu, nu e o glumă, cei de la CNDANR au preferat să mascheze golurile sau hăul care apare deasupra râului cu nişte rămurele sau nuiele

Lăsând situaţia hilară de o parte, avertiăm aici, pe orice pieton care doreşte să traverseze podul Cernei să nu o facă, îşi asumă un risc colosal. Adică, pe o lungime de 30 de metri, la o înălţime de 10 metri, nu are siguranţă. Balustrăzile de beton s-au ros, s-au deteriorat au dispărut efectiv şi dacă nu e atent cum pune pasul, se poate trezi oricând căzând în albia râului. Nu se recomandă copiilor, mamelor cu copii, pentru că orice pas este un risc.

20150908_135625CNADNR a fost solicitat în mii de rânduri de câtre Primăria Lădeşti să repare podul dar în afara acelor rămurele, Drumurile Naţionale nu au executat nimic. Nu ştim dacă este vreu expozeu artistic dar cert este că se joacă cu viaţa omului. Orice pieton în stare, să spunem euforică, orice copil mai ştrengar, oricine în cele din urmă îşi asumă un risc prin tarversarea podului Cernei din satul Măldăreşti, comuna Lădeşti. Chestia este că nici Primăria nu are dreptul să intervină, pentru că nu-i aşa, se spune că în ţara asta, nu este sectorul lor de drum.

La Vâlcea, am înţeles că avem un nou director la Drumurile Naţionale, o rugăm pe doamna, că am înţeles că este o femeie pe noua funcţie, să facă un drum scurt la Lădeşti şi să vadă „siguranţa acestui pod”.

„Acest pod peste un drum naţional ar putea intra în vreu catalog muzeal dacă ar fi însă scos din funcţiune. Din păcate 20150908_135545se circulă pe el şi ne e teamă de iminenţă unui accident. Ar fi o problemă gravă, de această dată. Sper că domnii de la Drumuri Naţionale se vor sesiza şi vor reapara de urgenţă acest pod”, spune Ion Enuţă, secretarul comunei Lădeşti.

Mai mult, vine iarna, toţi ştim că deasupra unzui curs de apă, pe un pod se formează polei, gheţuş, cum se mai spune. Deci oricând este un pericol de cădere în gol, Iar rămurelele de protecţie nu cred că ar rezista dacă sunt uscate….

AP

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *