Podul de la Hotar, din comuna Bărbăteşti, distrus de calamităţi, va fi gata până pe 8 septembrie

Podul de la Hotar, podul care leagă centrul comunei Bărbăteşti de restul localităţii a intrat în execuţie, urmând ca, pe 8 septembrie, acesta să fie finalizat.

“Este obligatoriu ca pe 8 septembrie să fie gata, nu putem ţine localitatea blocată mai mult timp. Există în prezent o rută ocolitoare, dar toate obiectivele importante sunt în această parte. Săptămâna asta încep forările pentru pile şi culei. Va fi un pod de 24 metri lungime, cu 2 benzi, cu o lăţime mai mare decât cea din prezent”, spune Constantin Banacu, primarul din Bărbăteşti.

Podul de la Hotar care traversează râul Otăsău, în centrul localităţii, a fost avariat în ultimii ani, în urma viiturilor care s-au format pe râu.  Situaţia s-a agravat de 2 ani iar în această primăvară podul a cedat iar în luna iunie traficul a fost oprit total, deorece existau riscuri mari de producere a unei tragedii.

Primăria a solicitat fonduri pentru refacerea acestui pod iar Consiliului Judeţean Vâlcea a repartizat din fondul pentru situaţii de urgenţă, sumele necesare pentru construirea unui alt pod, pe acelaşi amplasament.

Comuna Bărbăteşti este destul de tranzitată de turişti, fiind una din localităţile aflate în Oltenia de sub Munte, la marginea Parcului Naţional Buila Vânturariţa.

One comment

  • Alexandru

    Eo cred ca ar fi mai bine sa ridicati podul mai sus ca apa sa nu mai ajunga la el si stalpii de sutinere ai podului ar trebuii foarte grosi!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *