Pod peste Luncavăţ dar şi reabilitarea drumului judeţean, printre investiţiile din Şirineasa

Ion Bebe Streinu, primarul comunei Șirineasa, are ca prioritate modernizare micii localităţi cochete de pe malul Luncavăţului. Streinu consideră că o infrastructură pusă la punct în Şirineasa, distanţa relativ redusă până la Râmnic, pot face din comună o destinaţie pentru cei care doresc să investească şi să creeze locuri de muncă.

 ”Lucrăm intens la infrastructura drumurilor asta inlcuzând şi poduri către sate care au fost multă vreme izolate, situate în zone extrem de frummoasă care trebuie puse în valoare. Prioritar rămâne curăţenia comunei şi în perioada următoare vom începe implementarea proiectelor care au primit finanţare pe OG 28″, spune primarul Streinu.

De altfel prin PNDL 2, Şirineasa a primit finanţare 355,000 lei pentru realizarea unui pod peste Luncavăț, în zona Ciorăști – Valea Alunișului. Tot prin PNDL 2, guvernul a alocat finanţare în valoare de 512,468.43 lei pentru asfaltarea DC 122 Șirineasa-Slăvitești km 0+702-3+370.

Nu în ultimul rând, extinderea clădirii Școli Gimnazială clasele I-VIII comuna Șirineasa, a primit o finanţare de 513,779.58 lei.

Vestea însă aşteptată de primarul din Şirineasa ca de altfel toată Valea Pescenei, este obţinerea finanţării Drumului Judeţean Şirineasa – Creţeni, în lungime de 35 de km, drum care nu numai că scurtează legătura dintre Vâlcea de Sud şi Vâlcea de Mijloc dar pune în valoare zona cu potenţial agro-turistic din pădurea care separă Pesceana de Şirineasa.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *