PNL vrea să fure electoratul bulversat al PSD

PNL se joacă destul de periculos azi, încercând să facă o acrobaţie, prin a fura electorat PSD.

Ieşirile la limita naţionalismului în cazul numirii lui Shhaideh, jocul de gleznă, cu placa nepostimului, nu spun decât atât. Că vrea să profite de şocul pe care electoratul emoţional vulnerabil al PSD îl resimte şi caută să-l achiziţioneze.

Ceea ce este din start o afacere proastă pe termen lung, pentru că acest electorat, chiar dacă este bulversat de propunerea lui Dragnea, este fidel PSD. Electoratul PSD votează PSD disciplinat, chiar dacă la ora asta este dezorientat şi nelămurit.

PNL nu trebuie să intre pe panta unui populism de moment, să aibă un discurs neghiob, mitocan şi ieftin doar pentru că simte un haosul de idei la poporul de rând, rătutit la ora asta. PSD este o opţiune pe fond la acest electorat, nu manifestă vulnerabilităţi decât pe formă.

PNL trebuie doar să se replieze, să primească atent propunerile PSD şi să urmărească, cu pixul în mână guvernarea, în timp ce îşi reformează pe interior partidul şi îşi creionează discursuri de dreapta adecvate acelui public care nu a ieşit la vot.

Putea Dragnea să o propună pe Romica Puceanu sau pe Merkel, nu numele conta, ci strict dacă guvernarea se va înscrie pe axele promise. Asta ar trebui să fie preocuparea PNL.

Orice derapaj de limbaj sau de atitudine la PNL azi poate cauza o şi mai mare delimitare a electoratului de dreapta de acest partid.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *