PNL Vâlcea sau fundamentul liberalismului Mondial, patrimoniu UNESCO

Niciodată judeţul Vâlcea nu a avut parte de un asemenea om, asemenea echipă, cei 7 magnifici (ca film) pot păli în faţa Unicatului Liberal – Buican/Bulacu/Stănculescu. PNL Vâlcea este un partid de la care oameni precum Nixon sau Reagan, Eisenhauer sau Bush, ar fi putut învăţa doctrine, liberalism, asta dacă nu ar fi murit. Mă rog, o parte din ei.

Oameni precum Dobrinescu sau Cotescu, exponenţi ai culturii lui Milton Friedman, Cristian Buican, un Adam Smith în persoană, şi nu mai spunem de Victor Stănculescu, cel de la care şi Helmuth Kohl a reuşit să-şi scrie memoriile.

PNL Vâlcea este partidul urieşesc care a reuşit, prin cea mai severă selecţie de geniu, aş putea spune, să aleagă, dintre somităţile interne, pe aceia care să ajungă în Agora Politică a României.

Oameni ca Romulus Bulacu se nasc la 1000 de ani, schimbă decenii şi pot înlocui efectul Hiroshima. Analizele lui Bulacu au stat la baza teoriilor neoliberalismului mondial, până şi Vietnamul şi Pekin au anunţat că se leapădă de stânga studiind reuşitele pe care Romulus le-a punctat în cariera sa politică.

Cristian Buican (el este cel căruia i s-a spus Ecce Homo) a dovedit că şi Perişaniul poate fi un Burg, că Adenauer, dacă se năştea în Loviştea, prefaţa creştin-democraţia altfel, cu nuanţe ţărăniste de Vâlcea. Buican a dovedit, de-a lungul carierei sale politice, o luptă acerbă împotriva proletcultismului, a declarat că perestroika şi glasnost-ul nu au reşit decât o disturbare onirică a liberalismului de stat.

Iar Victor Stănculescu, geniul jurismului mondial, cel care a reuşit să înlocuiască codurile napoleoniene, prefaţând o nouă hartă judiciară, o revoluţie a formei fără fond sau invers, mă rog. Acuzat de a fi doar fin, a fost o eroare, Victor a fost precum Platon pentru Socrate sau Aristotel pentru Platon. A fost ucenicul de primă mână, solemn şi îngăduitor, un excelent vorbitor cu papion, un lord britanic, model de aristocraţie de Stoileşti.

Iar Sorin Bîzîc, omul pe care chiar şi Seneca l-ar fi invidiat. Spinoza nu ar fi scris Etica sau Kant, Raţiunile, doar dacă l-ar fi aflat pe acest Sorin Bîzîc. Este nu un loial, nu un principe elector, este liberalismul ca prefaţă şi postfaţă, prima dizeraţie despre capacitatea economică a Megapolisurilor de a genera plusvaloare pe minus.

PNL Vâlcea este de fapt izvorul, o Mecca de la care se pot adăpa toţi cei care au crezut în libertăţile fundamentale ale umanităţii. Templul sfânt al doctrinei de dreapta.

Alina Burghiul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *