PNL Vâlcea a pierdut minim 6 primari. Alianta PSD-PER a trecut primul test pre-electoral

Azi au fost alegeri la ADI Salubrizare Vâlcea, unde s-au confruntat doi candidați pentru funcția de președinte al acesteia: Adrian Cosac PSD și Constantin Cirstina PNL.

De altfel miza acestor alegeri a fost mai degrabă una politică, ambele partide mari dorind sa-si testeze loialitatea politică din teritoriu, fix cu un an înaintea primului scrutin electoral.

Deși, matematic PNL deține o majoritate în cazul primăriilor (47) fata de 35 ale PSD, 5 PER și un independent, deci matematic ar fi câștigat alegerile, liberalii au pierdut, candidatul lor obținând doar 41 de voturi.

Altfel spus, matematic, PNL a pierdut 6 primari în doi ani. Dacă nu mai mult, candidatul PSD obținând 45 de voturi, alte trei buletine fiind anulate

Presupunând ca primarii PER au votat alături de PSD, se poate trage o concluzie ca alianță tacita dintre Mircia Gutau și Constantin Rădulescu a funcționat, ceea ce prefigurează cum ar arăta anul electoral 2024 la Vâlcea, cu tandemul Mircia Gutau la primăria Râmnicului și Constantin Rădulescu la președinția Consiliului Județean.

Marele perdant al.acestei zile a fost PNL, respectiv Cristian Buican, care a de altfel, la finalul alegerilor a inserat o serie de acuzații despre „Mafia care a pus stăpânire pe Vâlcea de 30 de ani, despre liderii care au fost luați captivi de această mafie”. Despre „gradul de sărăcie al acestui județ, cauzat de grupurile de interese, nivel scăzut de trai al vâlcenilor fiind o consecinta”

Buican spune ca prin votul de azi s-a încercat eliminarea „acestei mafii care tine captivi președinți de județ, primari, etc, numai ca mafia a fost mult mai puternică”

Acesta i-a nominalizat și pe „liderii PSD și PER precum și pe o parte din primarii PNL care sunt la cheremul mafiei și ca va sesiza în viitorul apropiat instituțiile statului pentru a verifica modul cum.se fac afaceri la Vâlcea în ultimii 30 de ani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *