PMP LUPTĂ PENTRU ROMÂNIA! Votați BOGDAN CORNOIU, candidat Senatul României!

Licențiat în psihologie, cu un master în psihologia resurselor umane și un curriculum vitae impresionant, tânărul Constantin Bogdan Cornoiu candidează la Senatul României, din partea Partidului Mișcarea Populară Vâlcea.

A decis sa candideze văzând situația actuală a tinerilor profesioniști sau nu, care nu găsesc locuri de muncă nici măcar în afara profesiei lor. A tinerilor care pleacă din țară în căutarea unei siguranțe în afara granițelor. A înțeles necesitatea sacrificiului personal în favoarea interesului general.

Întrebat care ar fi soluțiile pentru toate situațiile în care se află România la această oră, din punct de vedere social, economic sau financiar, psihologul Bogdan Cornoiu a punctat câteva soluții viabile.

Partidul Mișcarea Populară propune soluții sustenabile în toate domeniile. Aș incepe cu domeniul sănătății care este la pământ, mai ales acum, când traversăm această perioadă de pandemie, când ne ard semenii în spitale din cauza incopentenței sau a faptului că peste tot, în țară, avem in funcții de conducere politruci, care nu au nimic in comun cu profesionalismul sau funcția pe care o dețin. Un lucru e cert : nu se mai poate așa, trebuie să avem acces la servicii medicale de calitate și profesionalism la standarde europene. Sănătatea populației trebuie să fie un obiectiv de interes național pentru toate partidele. O Românie puternică înseamnă, în primul rând, cetățeni sănătoși. Ne confruntăm cu o îmbătrânire accentuată a populației, mai ales în mediul rural, cu lipsa de medicamente, cu sărăcia, iar acest lucru, nu numai că depopulează, dar și slăbește România și o expune  la o mulțime de riscuri.

Așa că trebuie să luăm măsuri, că fără politici coerente, România riscă agravarea unor procese cum sunt: reducerea natalităţii, a numărului absolut al populaţiei, îmbătrânirea demografică, reducerea numărului persoanelor active şi creşterea numărului de persoane inactive. Guvernul trebuie să asigure o infrastructură de bază, socială, economică, medicală, dar și educațională pentru populația rurală. Numai așa, satele se repopulează, tinerii se pot întoarce acasă și iși pot găsi locuri de muncă plătite decent.

Noi, cei din Partidul Mișcarea Populară Vâlcea, considerăm că dezvoltarea unor programe care să ofere oportunități certe de muncă și de carieră pentru tineri reprezintă un obiectiv de interes național. Astfel,  acordarea de facilități fiscale pentru firmele care angajează tineri studenți, corelarea educației cu cerințele pieții muncii, precum și sprijinirea participării la diverse cursuri de calificare profesională finanțate din fonduri europene și burse de studii sunt pași esențiali pentru dezvoltarea și implementarea unor politici care să asigure oportunități pentru participarea tinerilor la viața socială.

Învățământul lasă mult de dorit. Auzim numai de diplome false, de oameni care sunt în funcții cheie ale statului, dar au diplome false și fără bacalaureat. Este cumplit. Școala se desfășoară online, iar mulți copii nu au posibilități să facă școala online. Noi, Partidul Mișcarea Populară avem specialiști, iar parlamentarii PMP sunt pregătiți și vor depune inițiative legislative în toate aceste domenii.

În domeniul economiei, creșterea economică din ultimii ani s-a bazat mai mult pe consum, fără a avem un plan concret pentru investiții economice care să crească veniturile la bugetul de stat. Fondurile europene sunt sursa unor proiecte de dezvoltare economică și socială pe termen lung. Însă fondurile europene trebuie să contribuie la satisfacerea unor nevoi reale ale economiei și nu la întreținerea unei armate de birocrați.

Așadar, creșterea economică poate fi susținută prin încurajarea investițiilor private, singurele capabile să producă valoare adăugată și o economie competitivă. Impozitele mici și ușor de plătit încurajează asumarea riscului antreprenorial, iar birocrația trebuie redusă drastic. Este nevoie ca autoritățile statului trebuie să fie capabile să vorbească între ele și să nu se mai acopere inutil cu hârtii.

De asemenea, voi susține crearea mai multor programe de finanțare pentru startup-uri din fonduri europene sau fonduri nerambursabile din partea statului român, dar și crearea unor instituții care să sprijine în mod real startup-urile și microîntreprinderile, prin consultanță, spații de lucru, incubatoare de afaceri administrate și finanțate de stat, un e-ghișeu funcțional, precum și de digitalizarea instituțiilor statului.

În concluzie, este nevoie stringentă de o strategie de relansare a României. PMP luptă pentru România, de aceea doresc un Guvern responsabil și coerent care să aducă siguranță și perspectiva unei vieți mai bune.

Realizat de SC Valcea Week SRL
Comandat de PMP, Filiala Vâlcea
CMF 11200012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *