Platoul de la Milostea devine noul centru economic al comunei Slătioara

Unul dintre cele mai întinse platouri subalpine din Vâlcea, se întinde pe o suprafaţă destul de mare în comuna Slătioara, la marginea de vest a judeţului, oferind o panoramă de excepţie culmilor sudice ale Munţilor Căpăţânii. Dar şi spre Măgura Slătioarei spre sud-est.

Aici, Primăria Slătioara a demarat în urmă cu 3 ani, un amplu proiect de punere în valoare a acestui teren, mizând pe investiţii publice şi private, prin care să mute efectiv aici polul de dezvoltare.

În 2019, lucrurile au prins contur. Astfel lângă livada experimentală de meri, au demarat lucrările unui dispensar medical modern, un centru medical dotat cu aparatură de performanţă, fiind prima investiţie publică.

Investitorii nu s-au lăsat aşteptaţi şi astfel prima pensiune din acest perimetru a obţinut avizele şi autorizaţiile de construcţie, un centru de evenimente dar şi un agent economic vine să deschidă un depozit şi o hală de prelucrare a lemnului.

Trebuie menţionat că locul este lotizat şi că se urmăreşte crearea unei dimensiuni turistice, a unui nucleu economic dar şi posibilitatea relocării centrului administrativ, în viitor aici. Platoul se află pe DN 67, ruta care leagă Râmnicu Vâlcea de Târgu Jiu, o zonă intens circulată, chiar în Depresiunea Horezu.

„A meritat întreaga documentaţie şi promovarea pe toate canalele a acestui perimetru care se pretează la orice tip de afacere. Mai puţin, industrie poluantă, suntem într-o zonă ecologică şi vrem ca toate activităţile să se supună acestor criterii. Aşadar îi aşteptăm pe toţi cei care doresc să investească în acest perimetru”, spune primarul Sorin Romcescu.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *