Planurile lui Dorel Ancuța pentru a transforma Sălătrucel în stațiune de interes local au argument

De altfel, era cazul ca localitatea unde se află Vârful Cozia să devină stațiune. Pentru că potențialul acestei superbe comune de la poalele acestui munte sacru al vâlcenilor, este unul uriaș. Și descoperit de ceva vreme.

”Când am venit primar la Sălătrucel asta a fost strategia mea, a echipei noastre. Turismul. Acesta este singurul lucru care poate face din localitatea noastră una bogată, una cu venituri, una cunsocută nu doar la nivel național. Toate investițiile pe care le-am realizat și pe care le avem în diferite faze de execuție converg spre acest lucru, spre a crea condițiile favoarbile dezvoltării turismului în Sălătrucele. Nu era nicio pensiune în urmă cu trei ani, decât vechea cabană a Coziei. Acum sunt aproape 7 iar numărul lor crește. Turiștii care înnoptează la Sălătrucel sunt ca număr dublu față de anul trecut. Treptat vom transforma Sălătrucel intr-o frumoasă și cochetă stațiune montană”, spune Dorel Ancuța, primarul comunei.

De exemplu pe ultimele patru luni, în Sălătrucel, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică s-au înregistrat 1000 de turiști care au ales cel puțin o noapte să se cazeze în structurile de cazare, dublu față de anul 2022.

Lucrurile vor sta și mai bine, după ce un nou drum care se află acum la peste 50% fază de execuție va deschide zona pentru noi areale turistice.  Vorbim de un drum absolut spectaculos, de 7 km, care merge pe sub munte, unind satele Pătești de Seaca, unul care are finanțare asigurată din fonduri guvernamentale. Această arteră merge pe pe sub culmea Coziei, pe Valea Râului Pătești, lângă parcul fosilier și în apropierea izvoarelor sărate va crea facititatea de a dezvolta noi structuri de cazare, noi oferte turistice pentru Sălătrucel.

Drumul lung de 7 km, are finanțare guvernamentală, pornește din apropierea centrului comunei și ajunge la intrare în localitatea Berislăvești. Acesta traversează o zonă cu un potențial turistic uriaș care va sta la baza dezvoltării Sălătrucelului ca stațiune turistică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *