Planuri pentru un Ştrand cu apă sărată în Pietrarii Vâlcii

Veche aşezare mănăstirească (de fapt, Pietrariul a fost perlă monahală şi a ţinut direct de Episcopia Râmnicului), localitatea este cea care deschide paradisul Depresiunii Horezu. Este o căldare de dealuri, un rotund care are, de jur împrejur, culmile subcarpatice, iar de deasupra se văd meterezele Builei – Vânturariţa.

Această căldare este tăiată, de la est la vest, de râul Otăsău, care adună toate pâraiele ştiute şi neştiute ale versanţilor.

Minunea începe atunci când ieşi din drumul naţional şi treci Otăsăul. Este ca o cortină de verde care se deschide şi apoi te eliberează în lumea poveştilor, în lumea de basm, într-un paradis cu sate ascunse de pâlcuri de pădure. Este de neimaginat şi greu de descris ce are drumeţul în faţa ochilor.

Pietrariul a devenit parte componentă a primului pol economic al Vâlcii de Vest, alături de Bărbăteşti şi Costeşti. Cele trei comune au primit 200 de miliarde de lei pentru amenajarea infrastructurii de drumuri, cele 3 localităţi aspirând şi la un pol turistic al Depresiunii Horezu.

„Ne propunem o dinamică accelerată a investiţiilor şi a evenimentelor care să pună Pietari pe o hartă onorabilă a judeţului. Vreau să menţionez că după succesul de anul anterior, vom continua Cupa Pietrarilor, eveniment extrem de important care se defăşoara în colaborare cu Federaţia Română de Atletism. Vom provoca astfel din nou tinerii şi copii să facă sport. Pe această parte, vreau să spun că vom continua excursiile gratuite pentru copii, trebuie să cunoască judeţul, staţiunile, mănăstirile să ştie că avem cel mai frumos judeţ din România. Nu vom renunţa nici la bonficaţiile pentru pentru nasteri. La nivel de infrastructură, prioritare sunt drumurile şi se vor prelungi trotuarele până la Bărbăteşti”, spune primarul Nicolae Moraru.

Dar cel mai important proiect este cel care priveşte complexul de agrement, unde primăria doreşte să valorifice izvoarele cu apă sărată.

„Puţină lume ştie că aici au fost cândva bazele unei mici staţiuni balneare. La fostele băi, am chemat experţi de la institutul national de recupare, medicină şi balneo şi au recoltat probe de ape. Acum sunt în evaluare şi aşteaptăm răspunsurile. Voi căuta sursa de finanţare pentru că este cazul să punem la punct acest complex. Avem terenul unde să fie amenajat ştrandul,  am făcut foraj si este debit de apă sărată”, mai adăugă edilul din Pietari.

AP

2 comments

  • Sima Rodica

    Planuri urmate de fapte dorim.Mai sunt multe lucruri de strictă necesitate ptr.locuitorii comunei de făcut.Sunt prea multe gospodării care nu au posibilitatea să se lege la canalizare si trebuie făcut ceva cu colectarea apei de ploaie care inundă gospodăriile e.t.c.Orice investiție este importantă dar trebuie prioritizate în funcție de nevoile populatiei .

  • La avem pe toate in regula, suntem fericiti si ne mai trebuie strand sa stea babele la plaja!!! Haaa, Haaaaaaa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *