Piste de bicicliști, trotuare și completarea infrastructurii stradale în Mihăești prin Anghel Saligny

În urma recensământului din acest an, comuna Mihăești rămâne cea mai populată localitate din Vâlcea, cifrele indică o populație care are atât locuința principală cât și secundară de peste 10.000 de locuitori.

Putem vorbi astfel de al 12-lea oraș al Vâlcii iar din punct de vedere al populației, chiar al treilea pol urban. Asta implică o serie de investiții pe care adminsitrația din Mihăești este obligată să le implementeze.

Recent, prin Anghel Saligny, comuna Mihăești a obținut aproape 14 milioane de lei pentru asfaltarea drumurilor care încă nu erau reabilitate, precum și un amplu proeict care prevede realizarea de trotuare și piste de biciclete pe DN 64, în zona Stupărei.

După ce în primul deceniu de după 2000, Vlădeștiul a fost tragetat de cei care au dorit o casă la țară, după anul 2010, Mihăeștiul a fost optiunea orăeșnilor care au dorit să abandoneze orașul pentru mediul rural.

”A fost o creștere după 2015 și una foarte accentuată în perioada pandemiei. Cu precădere în satele de-a lungul drumului județean Băile Govora – Băbeni. Dar și pe drumul spre Horezu. Pe DN 64 însă am preferat să fie o zonă industrială, să avem acolo motorul economic al comunei. Utilitățile au fost iar un stimulent, faptul că avem rețea de gaze, că sunt proiecte care privesc extinderea, că avem ample proiecte de drumuri. Că suntem în master planul de canalizare”, susține edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *