Piscinele în aer liber au adus Călimăneştiul pe locul 4 în destinaţiile de Revelion

Peste 166.000 de turişti români au ajuns de Revelion în staţiunile ţară, cu 4,5% mai mult decât în anul precedent, şi au cheltuit peste 40 de milioane de euro, în creştere cu 8,5%, comparativ cu Revelionul anterior, a anunţat Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Călimăneştiul a fost pe locul 5 în topul preferinţelor, staţiunea având grad maxim de ocupare. Majoritatea turiştilor au optat pentru Călimăneşti, pentru apele termale, fiind printre puţinele destinaţii din România, unde se poate face baie, în aer liber.

„Deja nu mai este o ştire, Călimăneştiul a devenit clar o opţiune de vacanţă pentru turişti din România şi nu doar în sezonul de vară, ci tot timpul anului. Revelionul este de câţiva ani un pachet cerut de români şi nu numai, aici la Călimăneşti. Toate hotelurile au fost pline dar sunt căutate cu precădere zona de pensiuni, care oferă o intimitate, multe familii închiriază astfel de vile, unde şi zile de cazare sunt mai multe”, spune primarul Florinel Constantinescu.

Ca în fiecare an, România rămâne principala opţiune de vacanţă a turiştilor români. Tarifele de cazare accesibile, mâncarea mai ieftină decât oriunde în destinaţiile străine concurente şi faptul că pentru prima dată au fost distribuite voucherele de vacanţă şi personalului bugetar, au făcut ca numărul de români din staţiunile autohtone să crească de la an la an.

Pe de altă parte, chiar dacă nu a devenit, aşa cum ne dorim cu toţii, o destinaţie internaţională importantă, un numar din ce în ce mai mare de străini au început să ia în calcul România atunci când îşi plănuiesc vacanţa de Revelion.

Peste 28.000 de români au ales să petreacă sărbătorile de iarnă în staţiunile balneare, similar cu anul trecut.

În ceea ce priveşte tarifele percepute în perioada Revelionului, se constată că acestea s-au majorat faţă de 2018 cu o medie de 4%, cu mult sub creşterea elementelor care compun tariful, cum ar fi utilităţile şi salariile, care au avut creşteri de până la 25% în anul 2018, diferenţa fiind compensată prin scăderea TVA-ului, dar mai ales prin scăderea profitului hotelurilor.

În primele 5 locuri se află staţiunea Călimăneşti – Căciulata, singura staţiune balneară, după Predeal, Poiana Braşov, Sinaia. Următoarea staţiune din top este Felix.

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *