Piscina acoperită în Drăgăşani, în Complexul de Agrement Batca

Drăgăşani este al doilea municipiu de Vâlcea, dar care nu are deloc complexe provinciale, mai mult, oraşul este unul capitală a Vâlcii de Mijloc, cu trăsături aparte, un oraş nobil, unde podgorenii şi industriaşii au construit o „cetate economică” şi un centru urban elegant, cu o dinamică şi un colorit seducător pentru cine calcă pentru prima dată aici.

Este un oraş veşnic primăvăratec, dar romantic în toamnă,  plin de tei şi castani, cu o dinamică supusă temperamentului iute al olteanului de şes, dar şi al burghezului de pe deal.

Drăgăşaniul a redevenit azi un oraş emancipat, cu case frumoase, cu străzi parfumate de flori şi arbuşti, un oraş unde nobilimea vinului se combină perfect cu arta comerciantului de legume.  Este un compozit care l-a determinat pe Gib Mihăescu să pună în manuscris povestea şi iubirea acestui frumos oraş al Oltului.

La Drăgăşani iubeşti corolele trandafirilor, dansul magnoliilor, parfumul strugurilor, al viei nobile, care prinde culoare şi spirit.

Acesta este Drăgăşaniul, autonom şi independent de viaţa noastră, a nordiştilor, este oraşul care primeşte daruri de la Cer printr-o geografie unică.

Are unul dintre cele mai elegante parcuri, Batca, acolo unde şi adolescenţii de ieri, bunicii de azi, au roşit la primul sărut. Are Grandiflora, are suflet. Drăgăşaniul are un suflet romantic, pe care, parcă, administraţia actuală l-a găsit şi l-a pus pe solfegiul toamnei care bate la uşă. Batca este sufletul oraşului şi am realizat de ce drăgăşenenii îşi iubesc sufletul. Batca, parcul modern are stil şi cuprinde fiecare colţ de oraş, în fiecare roză, în fiecare frunză a primăverii de mai  care se îmbujorează la atingerea brumei.

Am salutat Batca, un parc modern, elegant, care arată cât de mult contează pentru administraţia Nedelcu de oraş acest loc de loisir.

Parcul va avea însă un update în acest an, în urma unui proiect aprobat luna trecută de Consiliul Local Drăgăşani şi anume, Amenajare ştrand acoperit Batca Drăgăşani”. Valoarea obiectivului de investiţii se ridică la 986.705,78 lei fără TVA.

Prin implemetarea acestui proiect se va oferi locuitorilor municipiului Drăgăşani, precum şi a localităţilor învecinate o activitate plurifuncţională: sportivă, educativă, de igienă, de distracţie şi comercială. În plus, va păstra şi noţiunea de bazine pentru înot, educaţie şi timp liber, întărind astfel noţiunea de sport pusă în slujba publicului, indiferent de vârstă, pregătire fizică sau de categorie socio-profesională.

Scopul investiţiei „Amenajare ştrand acoperit Batca” constă în realizarea unei piscine acoperite, cu structura rezistentă din panouri de oţel zincate, plastifiate, finisate la interior cu membrană din PVC. Structura presostatică cu dublă membrană va acoperi piscina pe toată perioada sezonului rece, aceasta fiind demontabilă în totalitate. Prin realizarea acestei piscine acoperite, prevăzută cu vestiar se doreşte să se asigure o locaţie optimă din punct de vedere al modernizării şi dotării, unde cetăţenii Municipiului Drăgăşani să înveţe să înoate, să desfăşoare diverse activităţi sportive şi chiar să găzduiască competiţii sportive interne organizate între instituţiile de învăţământ locale şi chiar învecinate. Amplasamentul ştrandului existent este în Zona de Agrement Batca şi aparţine domeniului public al Municipiului Drăgăşani. Piscina acoperită va fi prevăzută cu vestiar şi va fi amplasată în cuva bazinului existent din cadrul Ştrandului Batca, obiectiv ce urmează a fi modernizat

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *