Pietrariul a fost și este un incubator pentru mulți oameni de afaceri din județ și nu numai

În comuna unde s-a născut Rebusul, veche așezare a comercianților, localitate situată la intersecția de drumuri, perspectivele economice sunt de bun augur. Cu oameni întreprinzători, Pietrariul devine o emblemă a Vâlcii și are toate șansele să fie considerată un model de succes în administrație.

Apă, canal, drumuri modernizate, centură ocolitoare, iluminat stradal sunt radiografia generală a Pietrariului, care lărgește perspectiva zonei, în vederea creşterii oportunităților de noi investiții, fapt demonstrat în recentele alegeri, unde echipa Moraru a primit un nou vot de încredere.

” Pentru o dezvoltare locală și pentru ridicarea standardului de viață a cetățenilor, trebuiesc identificate probelmele, după care stabilirea și aplicarea soluțiilor adecvate. Astfel că, obiectivul general a fost reducerea decalajelor faţă de oraş şi îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor comunei.”, susține primarul Nicolae Moraru.

Comuna a atins deja confortul urban, de altfel fiind printre comunele care și în trecut avea un standar de viață ridicat, aici nu a funcționat colhozul comunist, oamenii aveau pământ, creșteau animale, plecau cu negoțul la câmpie, investeau în mici afaceri, ceea ce a dus la alt mod de gândi după 1989. Nu este pentru nimeni un secret, că mulți oameni de afaceri din Vâlcea, din Râmnic sau din alte regiuni sunt pietrăreni. Întâlnim oameni care au ales să-și soarta în mâini în industria Horeca, în alimentație publică, în domeniul auto, imobliar, oameni care însă nu au uitat niciodată de unde provin.

Acum, la Pietrari, se fac trotuare pentru înfrumusețarea comunei, se continuă și prelungește iluminatul public modern în zona stației de epurare și se mai asfaltează încă patru ulițe sătești.

Totodată, în urma calamităților,  comuna a primit fonduri pe situații de urgență, cu care se fac lucrări pentru aducerea la starea inițială a două drumuri de interes local, ulițele ”Boldeni” și ”La Mielu Mentea”. De asemenea, pe pârâul Valea Sărată, pentru punerea în sigurață a DC 151, pe o distanță de 200 de metri, se fac lucrări de apărare maluri, iar la podul peste pârâul Otăsău, din punctul ”Schit”, se fac lucrări de punere în siguranță. Alte lucrări de primă uurgență se fac la punerea în siguranță a drumului vicinal ”Spatele Morii” și refacerea rigolelor de ape pluviale și construire zid de sprijin  în punctul ”Malu Alb”, din satul Pietrari.

După finalizarea trotuarelor pietonale, urmează amplasarea de mobilier stradal, dar și reabilitarea halei pentru piața agroalimentară din târgul comunal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *