Piste de biciclete în arealul agro-turistic al comunei Fârtățești, prin PNRR

Este de departe comuna cea mai mare ca populație din zonă, cu peste 3500 locuitori și  cu cele mai multe proiecte elaborate în această zonă, în ultimii zece ani, de câtre adminstrația Voicescu. Comuna este în rândul comunelor aflate în curs de dezvoltare, a depășit pragul de 511 mii de lei venituri (146 lei), puțin însă raportat la capitalul uman uriaș, din cele 20 de sate.

Dispensar, unități medicale, școli, gradinițe moderne, centre rezidențiale pentru vârstnici, unități școlare incluzive, baze sportive, centre culturale,  rampe pentru gunoiul menajer, săli de sport, o bază de agrement, un parc fotovoltaic, o mănăstire sunt doar o parte din investițiile realizate în ultimii ani de Nicolae Voicescu.

Fârtățești a fost una din vetrele importante ale satului românesc medieval, un sat cu o aristocrație boierească, cu importante participări la revoluțiile din 1821 și 1848, aici fiind zona unde românii au creat printre primele școli și au ținut la identitatea lor și la patrimoniu.

Asta se reflectă în zecile de biserici, în frumoasele case vechi în stil românesc. Este o localitate în care în ultimii ani, s-a reîntors mulți dintre cei plecați în afară. Aici cu programe naționale de a stimula economic pe cei care vor să ponrească o afacere, viața economică din Fârtățești ar cunoaște alte perspective.

Recent prin PNRR s-au obținut fonduri pentru realizarea a peste 4 km de piste de biciclete, în satul Fârtățești care va spori argumentul privind consoliarea ofertei turistice în comună.

”Avem o serie de proiecte prin PNRR și prin Saligny, unde ne trebuie banii de confinanțare. Lucrăm pe energia verde și pe mobilitate urbană, pistă de biciclete, trasee de cicloturism. Iar la nivel de drumuri trebuie să scurtăm distanțele dintre sate, să strângem comuna, să asigurăm un trafic fluent. Cred că faptul că ne aflăm la intersecția a două drumuri naționale, este o premisă care ar putea stimula pe cei care au în plan ideea de a dezvolta afaceri aici și în special pe parte de agro-turism”, conchide primarul Voicescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *