Peștereanu pregătește drumul de legătură Costești – Horezu dar și un inel rutier al localității

Ultimul segment din Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, cel care să închidă traseul care pornește din Păușești Măglași și se încheie la Horezu, a fost depus pentru finanțare prin PNI, de primarul Toma Peștereanu.

”Este vorba de segmentul de drum, numit și Drumul Prințului, pentru că în urmă cu câțiva ani, prințul Charles l-a făcut pe jos, venind dinspre mănăstirea Hurezi spre Bistrița. Este ultimul tronson de drum care ar închide și ar scurta distanța dintre Olănești și Horezu, traversând coridorul subalpin al Vâlcii. Împreună cu acest drum, mai avem depus și proiectul care se lege Pietreni de Bistrița și am realiza astfel inelul principal al comunei Costești, în jurul Vârfului Stogu. Sunt două proeicte extrem de importante de infrastructură rutieră pentru comuna noastră”, spune primarul Toma Peștereanu.

În total prin PNI, administrația din Costești a depus așadar aproximativ 5,3 km de reabilitare drumuri de interes local.

Și tot prin prin PNI Anghel Saligny, Peștereanu menționează și proiectul care vizează extinderea și reabilitarea rețelei de apă potabilă pe o lungime de 18 km.

”Însă așteptăm lansarea celor două proiecte cu fonduri europene, atât PNRR cât și planul mare multianual. Acolo vrem să accesăm mai ales tot ce implică proiecte pe energie verde. Avem o grădiniță pe care dorim să o echipăm pentru eficiență energetică. Ne gândim și la căminul cultural, tot pentru un program de eficiență energetică. Și evident orice altă axă cu fonduri europene”, mai adaugă primarul din Costești.

Toma Peștereanu spune că toate proiectele care vor continua si pe viitor, vin pentru a completa mapa care să confere pe viitor Costeștiul, drept stațiune turistică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *