Peste o mie de pisici, eliberate în pădure de autorităţi

Peste o mie de pisici, salvate de la moarte de militanţi chinezi, au fost eliberate în pădure de autorităţile locale, spre nemulţumirea apărătorilor acestora, a declarat pentru France Presse unul dintre activişti.

Iubitorii de animale şi poliţia au interceptat marţea trecută un camion ”plin cu pisici” cu vârste cuprinse între 4 şi 6 luni, a relatat un voluntar al Asociaţiei de protecţie a micilor animale din Wuxi, în provincia Jiangsu (est). Însă felinele confiscate au fost în cele din urmă eliberate în pădurile din regiunea muntoasă din jurul oraşului de către comitetul agricol al administraţiei locale, a precizat militantul.

”Aceste pisici pe care le-am salvat ar fi urmat să ajungă în stomacul unor oameni din Guangzhou (sud). În mod evident, nu ne doream eliberarea lor în natură, dat fiind că voluntarii noştri aveau unde să le găzduiască”, a explicat el. Drept urmare, apărătorii animalelor au început să efectueze căutari pe colinele împădurite, având asupra lor cuşti.

”În fiecare seară, avem voluntari care pleacă în căutarea lor”, a explicat militantul, pe nume Ni. Doar în jur de cincizeci de pisici au fost recuperate luni. ”Unele pisici mor de foame, altele sunt omorâte de maşini”, a adăugat bărbatul. Încărcătura de pisici a fost confiscată după ce şoferul camionului respectiv nu a reuşit să prezinte actele necesare. Dar, din cauza lipsei de fonduri, autorităţile s-au văzut nevoite să le elibereze în natură.AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *