Peste 90% din locurile de cazare din Băile Olăneşti ocupate deja pentru Sărbătorile de iarnă

Cu peste 2000 de turişti străini în 2017, Băile Olăneşti, staţiunea Micii Sirene din România, a confirmat în 2018 că este un punct important pe harta turismului balnear din România, o staţiune căutată atât de dezvoltatorii de afaceri în turism dar şi şi de mai multe tipologii de turişti.

Reconstruită după primul Război Mondial la Băile Olăneşti încep operațiunile de curățare, captare și igienizare a izvoarelor, dublate de noi construcții ce apar în zonă. Statul se implică activ în revitalizarea stațiunii, urmărindu-se atragerea de noi turiști și popularizarea acestei destinații. Asta a fost povestea de început a staţiunii, după 1918. Regimul comunist nu abandonează lucrările şi se poate spune că a investit în staţiunea izvoarelor de aur.

O staţiune plasată la poale de munte, într-un bazin monahal de patrimoniu, cu cele mai multe izvoare minerale din România.  Vorbim de rezervația de Tisa, care se întinde pe un hectar și jumătate şi care asigură un spațiu excelent de relaxare. Iar Rezervația Naturală Stogul ce se află în masivul Buila, este plină de avenuri și peșteri ce pot fi explorate dacă aveți un minim de experiență iar flora și fauna de aici sunt ce adevărat superbe.

Primăria schimbă în aceste zile peste 200 de lămpi în oraş în paralel cu ornarea staţiunii pentru Sărbătorile de Iarnă.

“Parcul central va fi zona specială dedicată atmosferii de Crăciun. Aici va fi amenajat târgul, spectacolele, turiştii şi localnicii vor trăi atmosfera magică a acestor sărbători. Vreau să spun că toţi hotelierii din staţiune au programe speciale pentru Crăciun şi Revelion. Există programul “Crăciun în Oltenia de sub Munte” şi vreau să spun că toate locurile sunt în proporţie de 90% ocupate. Zăpada mai lipseşte dar poate vom avea”, spune primarul Sorin Vasilache.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *