Peste 85% din populația Oteșaniului va fi racordată gratuit la apă și canalizare
Comuna boierescă, una din cele mai nobile aşezări de Vâlcea, acesta este Oteşaniul. Localitatea trovanţilor, un solfegiu al Luncavăţului, sprijinit de subcarpaţii Vâlcii, Oteşaniul nu vrea să rămână mai prejos decât celelalte comune din Depresiunea Horezu.
În ultimii ani, investitiile administraței Oprișor s-au concentrat prin promovarea localității, a potențialului, resurselor și a strategiei de dezvoltare, comuna Oteșani, fiind una cunoscută pentru geografia, relieful și particularitățile unei localități subalipine.
Oteşaniul curge frumos pe mal de apă, în această vară care a pornit mai târziu, surpinși fiind salcămii în floare, comuna solfegiului Dumitreștilor se smulge dintre dealuri şi priveşte spre viitor.
Acum 100 de ani, aristocraţia valahă avea reşedinţele aici, Oteşaniul dând la 1848 şi la războiele pentru neam, o serie de eroi care au crezut în destinul lor.
De ce să îți cumperi casă în Oteșani? În ultimii ani, în localitatea au început să fie cumpărate multe case vechi ciu precădere de bucureșteni, de constănțeni.
Pentru că vor fi realizate toate branșamentele la rețelele de apă și canalizare, rețele care vor deservi 85% din gospodăriile din comună.
Localitatea are o rețea de drumuri reabilitată, însemnând 70% din toată infrastructura rutieră, mai puțin cătunul Sub Deal. Școala gimnazială este una modernă, reabilitată complet și autorizată.
Ambele cămine culturale sunt și ele reabilitate. Ultima clădire publică, care este depusă pe un proiect de finanțare la CNI, este dispensarul medical.
În localitate exsită semnal pentru toți operațorii de telefonie și internet. Iar principala ramură economică este apicultura, couna fiind în topul localităților cu cei mai multi crescători de albine din Vâlcea.