Peste 8.000 de familii din România au ales o casă la țară în județul Vâlcea

Vâlcea devine de la an la an un judet căutat pentru a avea o casa la țară. El ocupa locul 9 la nivel național în privința migrației dinspre urban cu un total de 8.326 de familii care au fost înregistrați în actels registrului agricol cu noi proprietăți în mediul rural. In ultimii doi ani.

In schimb mai bine de jumătate provin din alte județe ale României, adică 5,231 de familii provin din București, Constanta, Dolj, Teleorman, Hunedoara, Ialomița etc.

Media de vârstă a celor care vin spre Vapcea este însă între 45-55 de ani, semn că judetul este preferat pentru cei aflați în prag de pensie sau in a doua parte a vieții.

Cele 3000 de familii valcene provin din Râmnicu Vâlcea, Drăgășani sau din diaspora, fiind nativi ai județului nostru.

Pentru vâlceni cele 4 comune metropolitane sunt opțiunile principale, astfel 2100 de familii au ales în următoarea ordine Vlădești, Bujoreni, Mihăești, Budesti, Dăești și Runcu.

In restul judetului comună care a atras mai bine de 100 de familii este Slătioara. Fiind campion pe acest palier al downshiftingului. Urmează Malaia, orașul Brezoi, Boișoara, Bărbătești, Pietrari, Bunesti, Stoenesti, Livezi și Măciuca. In rest la nivel de 1-2 familii regăsim 27 de alte localități, in total din 78 de comune, 72 sunt in clasamentul migrației.

Asta dovedește că Vâlcea, ca judet subcarpatic și montan este o preferință pentru românii din toată țara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *