Peste 650 de turiști s-au cazat în Slătioara în primele 3 luni ale anului

La Slătioara, comuna care închide splendidul arc subalpin al Vâlcii, agroturismul se dezvoltă, urmând ca în acest an, noi structuri de cazare să se adauge deja celor exitente care au dus localitatea în clasamentele turistice ale județului pe locurile fruntașe.
Peste 650 de turiști au fost înregistrați oficial în Slătioara pe primele 3 luni ale anului 2023.
De fapt, Slătioara este povestea unei comune cu cele mai multe biserici de patrimoniu din judeţ, multe de lemn, unele de zid, biserici ale haiducilor, altele ale potecaşilor, este un arhipeleag de dealuri, un tablou desenat de Dumnezeu acolo în Rai şi dat muritorilor de aici.
Dacă vrei să vezi cum arată Elveţia, mergi la Rugetu. Dacă vrei să vezi Austria, urci la palatul brâncovenesc ridicat la Mogeşti. Dacă vrei să afli Grecia, te săruţi cu îngerii pe frunte în acele catedrale ale timpului, care sunt monadele universului – bisericile de patrimoniu ale Slătioarei Româneşti.
Şi Athosul Vâlcii începe cu Biserica de lemn din Mănăseşti-Cociobi, care se află în cătunul Mănăseşti-Cociobi. Minunea sau pana de înger cu încrustaţii de lemn este ctitoria vătafului de plai Ion Urseanu, din ultimul sfert al veacului XVIII. Ea poartă hramurile „Buna Vestire” şi „Cuvioasa Paraschiva”.
Nu uităm de biserica din Rugetu, care se află pe un platou elveţian, la poalele munţilor, locul de unde se vede feeria de cer care coboară de foarte de sus, de pe creasta Parângului Căpăţânilor, până jos, spre sufletul oamenilor din Slătioara. Aici va fi cel mai frumos sat turistic existent vreodată în România noastră.
”Ne propunem dimensionarea sectorului agro-turistic, prin potenţarea tradiţiilor zonei, prin reţete culinare proprii, prin produse ecologice. Am dori ca sărbătorile de iarnă să fie aici, în Depresiunea Horezu mai tentante decât cele din Bucovina, pentru că Oltenia de sub Munte nu e cu nimic mai prejos. Aşadar, dorim cât mai mulţi investitori în turism în Slătioara, este o oportunitate de dezvolta localitatea. Suntem aşezaţi pe axa care leagă Vâlcea şi Gorjul montan, într-un areal bogat în patrimoniu. Noi lucrăm la finalizarea infrastructurii, pentru ca locuitorii să beneficieze de standarde de confort, de modern, de civilizaţie. Ştim că aceia care doresc să vină aici, au pretenţii normale, ce-i drept şi atunci trebuie să fim receptivi la cerinţele lor”, spune primarul Camelia Romcescu.