Peste 6,3 miliarde lei vechi alocate comunei Dănicei din fondul pentru situații de urgență

Acești bani vor fi folosiți de administrație în două zone afectate de ploi și viituri, având în vedere că se apropie sezonul rece.

Este vorba de refacere punte pietonală peste pârâul Trepteanca, punctul Nenu, satul Valea Scheiului și de Consolidare platformă drum de interes local, strada Olteni, punctul Gruianu Filomiţa, sat Dealu Lăunele.

”Sunt lucrări de primă urgență, pentru a nu lăsa satele izolate, acum la venire ienii și pentru a lua oamenilor un ocol din picioare. Trepteanca este un râu cu debit variabil, care vara nici nu curge dar în schimb atunci când plouă adună toți torenții și face prăpăd”, spune primarul Dumitru Pirneci.

Totodată edilul este interesat de Planul Național de Investiții ”Anghel Saligny” pentru care are mai multe proiecte.

”Urmărim acum lansarea acestui Plan național de Investiții, unde avem proiecte care vizează modernizarea de drumuri comunale și de interes local. Sunt două proiecte, unul pentru 7 km și unul pentru 7,5 km. Așteptăm deschiderea axelor pentru noul program european și vedem pe PNRR ce putem accesa”, spune Dumitru Pirneci, primarul din Dănicei.

Totodată, acesta spune că este foarte importantă finanțarea drumului de legătură cu Nicolae Bălcescu, o premieră rutieră care ar scoate din izolare, comuna Dănicei.

Primarul Pirneci a mai declarat că lucrează la un proiect pentru extinderea rețelei de apă potabilă în satul Dobrești pentru ca cele 40 de gospodării care nu au apă curentă, să beneficieze de această utilitate, iar investiția va fi realizată cu fonduri locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *