Peste 570 de poliţişti acţionează suplimentar în Buzău, Vrancea şi Brăila;cetăţenii se evite deplasarea în zonele afectate

Poliţia Română anunţă că au fost suplimentate efectivele în judeţele aflate sub avertizare de Cod Roşu cu peste 570 de poliţişti şi 235 de autospeciale şi recomandă tuturor cetăţenilor se evite deplasarea în zonele afectate de fenomenele meteorologice.
„Având în vedere evoluţia fenomenelor meteo severe înregistrată în ultimele 48 de ore, precum şi avertizarea Cod Roşu emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru intervalul orar 15,00 – 21,00 în judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea, şeful Poliţiei Române, chestor-şef de poliţie Petre Tobă, a dispus măsuri urgente pentru suplimentarea efectivelor în teren, în vederea gestionării situaţiilor de urgenţă. Astfel, pe raza celor 3 judeţe acţionează în prezent, suplimentar dispozitivului curent, peste 570 de poliţişti cu 235 de autospeciale în scopul prevenirii evenimentelor generate de căderile abundente de zăpadă şi intensificările vântului”, se arată într-un comunicat al IGPR transmis duminică AGERPRES.
Sursa citată subliniază că se desfăşoară misiuni de dirijare şi control a traficului rutier şi salvare de vieţi omeneşti şi că alţi 800 de poliţişti sunt pregătiţi să intervină în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice şi pentru gestionarea eventualelor situaţii de criză.
„La nivel naţional, în zonele afectate de vremea nefavorabilă acţionează peste 7.500 de poliţişti. Aceste măsuri au fost instituite din momentul emiterii atenţionării de către Administraţia Naţională de Meteorologie”, se mai spune în comunicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *