Peste 500 de turişti străini au ales în Vâlcea, în 2018, să vină la…Măciuca

Irlandezi, nemţi, italieni, spanioli, scoţieni, israelieni au venit la Vâlcea. Peste 500 în primele 7 luni ale anului au venit în cel mai modern spa din judeţ dar şi printre cele mai selecte din România. Vorbim de Forest Retreat and Spa din Măciuca.

Aşezat într-un cadru natural de vis, în zona sbcarpatică, complexul este unul care te decupează din cotidian şi parcă te trimite într-o lume fascinantă. Este un univers expoziţional pentru că aici România pastorală se vede în toate cele 4 puncte cardinale, într-un confort, într-o unică poveste.

Da, la Măciuca avem de departe cea mai frumoasă destinaţie rurală din România. Şi nu greşim când spunem asta. Suntem exact pe ternul culelor boiereşti, în Ţara Vinurilor, la limita dintre subcarpaţi şi dealurile înalte ale Olteniei, într-un loc unde acum 500 de ani se înfiinţa cel mai mare târg al regiunii. Aici, se află un loc absolut elegant, un loc unde avem piscine, saune, o pensiune impecabilă, un parc minunat, un muzeu în aer liber, cu sculpturi uriaşe,  unul dintre cele mai mari muzee in aer liber din tara, format din sculpturi ale unor artisti francezi si romani reuniti in cadrul unei tabere interculturale.

Şi este doar începutul unui turism de gală. Va urma un parc de agrement, un teren de golf, o zonă hipică. Deja în acest complex, un han brâncovenesc a fost pus în circuit turistic şi este asaltat de turişti. 

Străinii se trezesc dimineaţa şi ies pe balcoane să filmeze să fotografieze cum pleacă vitele la păscut, ritual pe care doresc să-l suprindă şi seara. Sunt turişti care vin pentru vânătoare, care vin pentru un vin bun, pentru a se simţi ca în paradis într-o Românie rurală elegantă. 

Seara de 15 august a fost cu adevărat o sărbătoare, aici, la Măciuca. A fost o combinaţie de tradiţii, de folclor, de pop-rock, de distrcaţie. Iar aici, la Forest Retreat cei care au fost cazaţi au putut să vadă o sărbătoare câmpenească autentică, fix din mijlocul satului.

„Măciuca este pe harta României asta graţie şi investitorului Dan Niţu care, pe lângă aportul său economic şi industrial în dinamica judeţului a construit acest complex care este căutat de turişti din toată lumea. Localitatea noastră a avut de câştigat în urma colaborării cu domnul Niţu şi dorim ca în următorii ani să implementăm proiecte care să facă din Măciuca un destinaţie clară pentru cei care vor să revină sau să-şi ridice aici proprietăţi, case de vacanţă. Sunt multe investiţii, în sănătate, în educaţie, în patrimoniu,  în mediu, în infrastructură”, spune primarul Mugurel Mărcoianu.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *