Peste 260 de familii din cartierul Arsanca al micului orăşel al Mihăeştiului vor avea asfalt prin PNDL2

Marţi, Primăria Mihăesti a semnat contractul cu firma care va asfalta 3 km din cartierul Arsanca, urmând ca 262 de familii să beneficieze de această amplă lucrarea de infrastructură.

„Lucrarea va fi una impecabilă potrivit proiectului. Strat de asfalt pentru trafic greu, rigole betonate, toată zona va fi reabilitată şi vom ridica standardul de confort al locuitorilor. Asta face parte din programul de modernizare a întregii infrastruturi stradale din Mihăeşti, astfel încât localitatea noastră să fie din ce în ce mai căutată de cei care doresc să plece dinspre oraş spre zonă periurbană”, a declarat, primarul Constantin Bârzăgeanu.

Comuna Mihăeşti, cea mai mare din judeţul Vâlcea, cu aproape 10.000 de locuitori se află în plin proces de modernizare, ritmul investiţiilor având o dinamică pe model urban, aşa cum se încadrează şi contractul semnat marţi 20 martie. Asta în afara proiectului micului spital, al amenajării zonei civice, a străzii centrale, sensului giratoriu de la intersecţia cu DN 67.

De altfel, anul 2018, este considerat a fi un an al boom-ului investiţional în judeţul Vâlcea, urmând a fi implementate proiecte care vor moderniza cu totul în următorii ani, judeţul nostru.

Mai mult de jumătate de miliard de lei a primit judeţul Vâlcea prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, adică 745,2 milioane lei, o sumă uriaşă care acoperă în principal lucrări de infrastructură rutieră, utilităţi, şcolară, sanitară, turistică.

Repartizarea fondurilor nu a urmat un criteriu politic, ci s-a mers pe directivele europene de a se atinge standardele europene în ceea ce priveşte infrastructura de apă şi canal, reabilitarea drumurilor judeţene cu cele mai mari lungimi şi care tranzitează un număr mare de localităţi dar care şi leagă diferite zone ale judeţului.

 „Vorbim de 7.500 miliarde lei vechi. Este o sumă uriaşă pentru judeţul Vâlcea, asta însemnând că în următorii ani se vor derula în judeţ investiţii record mai ales dacă adaugăm şi proiectele de infrastructură rutieră finanţate prin POR. Fiecare localitate a primit finanţare, se deschide o economie pe orizontală care va genera plus valoare, locuri de muncă, fronturi de lucru pentru companii şi la final standarde de viaţă ridicate pentru cetăţenii din judeţul nostru. Mai mult, diferenţa dintre rural şi urban se va diminua, la nivel de confort şi calitate a vieţii. Trebuie precizat că drumurile judeţene care au primit finanţare, leagă zone importante ale judeţului, facilitând traficul şi tranzitul dinspre oraşe spre capitala de judeţ, străbat localităţi, astfel comunităţi întregi vor benefica de drumuri impecabile. Proiectele ating tot ce înseamnă infrastructură rutieră, sanitară, şcolară, turistică şi de utilităţi. Vâlcea se înscrie astfel într-o cursă economică, prin reţea de drumuri, reţea de utilităţi, viitoarea autostradă, o cursă care poate propulsă judeţul în următorii ani, între primele 15 ale României, o destinaţie atractivă pentru investitori. Exemplul de aici, care începe azi, la Mihăeşti este doar începutul lucrărilor care vor face din Vâlcea un şantier pentru modernizare”, a declarat preşedintele Constantin Rădulescu

Liviu POPESCU

2 comments

  • Mariana

    In Munteni cand veti face investitii????? Si acolo este nevoie de rigole betonate, Macar daca continua trotuarul de la granita cu orasul Babeni.

  • Cecile C.

    Extraordinar. Ce om. Sa fie acesta inceputul actiunii de refacere a gospodariilor celor napastuiti de la Alunu. Nu prea cred , pentru ca tovarasul costi nu merge decit acolo unde primeste aplauze.
    Cind il va citi lumea , cu adevarat , va primi doar ……………….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *