Peste 200 de miliarde lei vechi alocaţi judeţului Vâlcea, de Guvernul Dăncilă

Urmare a rectificării bugetare, a doua în 2018, primăriile vâlcene primesc o veste bună pentru final de an, primind de la Guvernul Dăncilă peste 200 de miliarde de lei vechi, 3 sferturi fiind alocaţi direct către administraţiile publice.

Aşa cum am spus, în judeţul Vâlcea, la această oră sunt peste 150 de şantiere, fiecare din cele 89 de localităţi având în lucru lucrări de infrastructură rutieră, drumuri, poduri, utilităţi, apă, canalizare, iluminat, educaţie, şcoli şi grădiniţe, sănătate, dinspensare medicale. Lucrări realizate fie din fonduri locale, fie fonduri guvernamentale, fie fonduri europene.

Există o dinamică a lucărilor, Consiliul Judeţean deschizând la acest final de an, nu mai puţin de 3 mari şantiere, urmând ca în primăvară să demareze ale 3, la nivel de drumuri judeţene.

Preşedintele acestui for, Constantin Rădulescu, spune că şi de această dată, cabinetul a ţinut cont de solicitările trimise de UAT-uri.

“Peste 150 miliarde lei vechi alocati ieri in sedinta de guvern pentru judetul Vâlcea! Am solicitat prin adresa oficiala acesti bani si iata ca primim o veste buna. Banii sunt alocati direct primariilor. Ne tinem de cuvant si asiguram o guvernare buna. Banii vor regla bugetele locale si vor asigura buna functionare a administratiilor. Marti vom rectifica si bugetul CJ Valcea”, spune preşedintele Rădulescu. 

Pe lângă aceste 150 de miliarde, peste 50 de miliarde vor fi distribuite de către Consiliul Judeţean.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *