Peste 200 de câini şi pisici din Galicea au fost sterilizate

O nouă campanie de sterilizare a animalelor de companie a avut loc în luca august în comuna Galicea.
După doua saptamani , acțiunea de sterilizare a câinilor/ pisicilor din comuna Galicea s-a încheiat şi peste 200 cazuri au fost rezolvate.
„Multumim Animal Society pentru parteneriatul dumneavoastră! Speram sa ne revedem curând la o noua acțiune in Galicea! Va rămânem profund îndatorați! Sper ca acțiuni de sterilizare sa se desfășoare in cât mai multe localități. Este imperios necesar”, consideră primarul Ion Năfliu, din Galicea

Autorităţile locale din Galicea consideră sterilizarea ca singura soluție pentru a preveni abandonul și cruzimea la care sunt supuse animalele de companie nedorite.

Deși legislația în vigoare prevede obligativitatea sterilizării, efectuarea acesteia de către persoanele cu venituri sau pensii mici este aproape imposibilă, atât din cauza costurilor cât și a logisticii pe care o implică. În special în zonele rurale și limitrofe, din cauza lipsei educației și a accesului la asistență veterinară corespunzătoare, puii de câine și pisică, și chiar femelele gestante sunt abandonați sau uciși.

AP

One comment

  • Titu Ion

    Felicitări tuturor celor implicați, începând cu” Animal Society” și Primăria Galicea, și terminând cu locuitorii comunei care au participat și s-au implicat în aceasta acțiune benefica pentru comunitate;bravo!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *