Peste 15 km de asfalt în comuna Stoileşti, în perioada următoare prin FDI

Este de departe cea mai întinsă localitate din Vâlcea de Est, o comună care îmbrăţişează dealurile însorite de dincolo de Olt, se îmbină cu pădurile care se aştern precum poemele de-a lungul pâraielor care sparg în curcubee de primăvară, frumosul Stoileşti.

Legământ sacru al boierilor valahi, loc unde fiecare pârâu descrie un sat, unde parcă ne confruntăm cu un portativ, fiecare gamă ajunge să ne propună mereu fie o pădure, fie o biserică de lemn, fie altceva… De la Obogeni şi până departe, spre Bulagei, Urşi sau Stoileşti, toată comuna este un frumos continuu de geografie, de timp, de universalitate.

O comună administrată de Florin Ionescu. Primar care a schimbat tenişii de sport şi catedra pentru a-şi asuma această dificilă misie. De a aduce localitatea la standarde de civilizaţie de mileniul III. Foarte dificil, comuna numără o reţea de peste 200 de km, satele fiind fiecare discret aşezate pe culmi împădurite.  De aceea primarul spune că în perioada următoare alţi 15 km urmează a fi asfaltaţi.

”Am depus un proeict privește 15 kilometri de asfaltat în nouă sate. Avem doar 20% asfalt pe drumuri și  trebuie să continuăm etapizat modernizarea drumurilor. Din bugetul local, astfel de investiții nu sunt posibile, astfel că, fondurile guvernamentale sunt singura soluție. M-am axat pe infrastructura rutieră, deoarece aceasta este prioritară şi sunt convins că vom beneficia de sprijinul Consiliului Judeţean şi al Guvernului pentru această investiţie prin Fondul de Investiţii şi Dezvoltare. Vorbim de uliţe săteşti, oamenii pierzându-şi complet speranţa că acestea vor cunoaşte vreodată” a precizat primarul Florin Ionescu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *