Peste 12 milioane de lei pentru asfaltarea drumurilor comunale din Grădiştea

La Grădiştea nu se termină judeţul, acolo abia începe. La Grădiştea primarul Ilie Boiangiu a reuşit în stilul său discret să realizeze un nod rural care să oefere localnicilor utilităţile, confortul şi o mândrie că locuiesc într-o localitate cu muzeu, cu piscină, cu parc, cu apă, cu canlizare.

Grădiştea este o comună care are viitor, aflată la intersecţia a două axe comerciale extrem de importante, drumul Gorjului şi al Vâlcii de munte. Aici a fost locul unde cobiliţarii gorjeni se întâlneau cu păstorii şi lemnarii din nord, o comună a târgoveţilor, a celor care aveau responsabilitatea şi adaptabilitatea comerţului.

De altfel Grădiştea este situată pe vechiul drum al dacilor spre Ardeal şi uletrior al arterei comerciale romane. În evul mediu şi după, Grădiştea era localitatea din zona boierimii Olteţului.

Şi mai e ceva de spus, primarul Boiangiu este edilul cu cele mai multe fonduri europene accesate în exerciţiul bugetar anterior şi acest aspect se vede la tot pasul Se poate vorbi de in miracol la Grădiştea, cine trece vredoată pe aici, nu are cum să nu vadă o localitate cu case noi, cu curţi pline de flori şi cu livezi care se înşiră pe dealuri până departea spre Gorj sau până spre culmea Roşiilor.

Recent printr-o finanţare guvernamentală, comuna Grădiştea a primit o finanţare de 12,052,752 lei pentru infrastructura de drumuri care înseamnă covoare asfaltice şi rigole pe drumuri lecomunale DC75, DC 79 dar şi drumuri vicinale.

Totodată se lucrează din plin la legătura cu Roşiile prin Perteşti, drum care va scurta legătura dintre Vâlcea de Sud-Vest cu Vâlcea de Mijloc şi implicit legăturile cu Râmnicu Vâlcea.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *