Peste 1000 de turişti străini în Băile Olăneşti, în anul 2016

Ruşii şi basarabenii au optat în 2016 pentru staţiunea vâlceană Băile Olăneşti, cel mai cunoscut spa din localitate, fiind punctul de atracţie pentru turiştii de la răsărit. Este cunoscut de altfel că cei mai mulţi turişti ruşi preferă staţiunile balneare din  Europa, iar Băile Olăneşti este şi una din destinaţiile ieftine.

De altfel numărul turiştilor străini care au fost în Olăneşti anul trecut a fost de aproximativ 1000, mai exact 1112 străini au fost înregistraţi oficial în staţiunea izvoarelor de aur, primele locuri fiind ocupate de Republica Moldova şi de Federaţia Rusă. Au urmat apoi turiştii din Germania, Italia, Spania şi Ungaria.

Autorităţile locale speră ca anul acesta numărul turiştilor străini să se dubleze, alte investiţii  private în zona de spa şi agrement fiind anunţate odată cu modernizarea infrastructurii din localitate.

„Se înregistrează începând cu 2016 o nouă categorie de turişti, cei care vin la tratament dar prin agenţii de turism şi în mare parte tineri. Hotelierii au înţeles acest trend şi atunci au ridicat şi ei ştacheta. În ceea ce priveşte turiştii străini, sunt câteva complexe hoteliere care sunt preferate de aceştia şi ne bucură orice turist străin vine aici, indiferent că vine sau nu din spaţiul comunitar. Nu avem prejudecâţi în acest sens iar Olăneştiul are o ofertă generoasă pentru turiştii străini care au de gând să vină aici, sperăm ca anul 2017, să fie unul dublu ca număr al celor din afara graniţelor”, spune Sorin Vasilache, primarul din Băile Olăneşti.

Staţiunea vâlceană, cunoscută pentru cele 29 de izvoare medicale are în acest an mai multe proiecte de infrastructură, din care cel mai important ar fi interconectarea sa cu Muereasca, pe drumul mănăstirilor, venind astfel cu o ofertă generoasă la nivel de drumeţii sau pelerinaje pentru cei care optează pentru un sejur aici.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *