Peste 1000 de oameni care locuiesc într-una din cele mai frumoase comune cer Consiliului Județean să repare drumul județean 703F

Este un lucru cert de necontestat că în ultimii ani, Consiliul Județean  a investitit sume uriașe atât proprii, cât și europene și guvernamentale pentru reabilitarea majorității drumurilor județene din Vâlcea. Alte două drumuri fiind acum finanțate prin Programul Național Anghel Saligny.

Din păcate, un drum care măsoară 14 km doar este cel mai degradat din județul Vâlcea. Un drum județean de o importanță capitală care leagă de altfel Râmnicu Vâlcea de comuna Runcu, ajungând până la limita cu județul Argeș, devine pe zi ce trece impracticabil.

Este un drum spectaculos care pornește din Fedeleșoiu, traversează pădurile de pe malul stâng al Oltului și urcă la aproape 700 de metri altitudine într-una din cele mai frumoase comune din arealul metropolitan al Vâlcii, o comună înconjurată din toate părțile de păduri.

Comuna Runcu a devenit în ultimii an o nouă destinație imobiliară și turistică, tocmai datorită reliefului zonei, sate împrăștiate pe culmi de dealuri, ascunse fiecare de o pădure, într-o natura și cu un aer unic pentru România. Este o localitate din care se pot admira toți munții Vâlcii de la Nord-Vest la Nord -Est, inclusiv o panoramă deosebită a municipiului Râmnicu Vâlcea, o comună cu lacuri, fânețe, islazuri, păduri cum am spus, unde casele noi au înflorit în ultimii ani, poate și datorită faptului că din centru comunei până în centrul Râmnicului sunt doar 13 km.

Dar așa cum spus, locuitorii sunt nemulțumiți de faptul că tocmai acest drum pe care fac naveta zilnic, se degradează, pe anumite porțiuni a dispărut complet asfaltul, are gropi și face ca acești 13 km să fie un coșmar. Locuitorii fac o petiție prin care solicită președintelui Constantin Rădulescu să introducă acest drum pe lista de priorități a Consiliului Județean.

”Este un adevăr, am discutat cu cei de la RAJDP, ne-au promis sprijinul, vor continua să asfalteze spre Valea Babei dar din păcate în parte de acces spre comună, între noi și Dăești, drumul prezintă multe probleme. Este nevoie de un proiect amplu de reabilitare. Dacă acest drum va fi reparat altele sunt perspectivele de dezvoltare ale comunei. Va crește numărul celor care se mută aici, probabil latura agro-turistică va înflori. Avem peste 600 de străinași, într-o comună care numără oficial în jur de 1000 de locuitori. Deci există o infuzie de noi locuitori și asta este bine dar oamenii care vin sunt salariați în Râmnic, fac naveta spre și dinspre job aici, pe acest drum. Trebuie reparat. Sunt convins că peședintele CJ Vâlcea ne are în vedere cu un proiect pe DJ 703F”, susține primarul Vasile Stoica.

Mai mult, dacă acest drum ar fi realizat împreună cu județul Argeș, ar rezulta o legătură mult mai scurtă între Râmnicu Vâlcea și județul vecin, de doar 20 de km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *