Peste 10.000 de vizitatori au fost în Băile Olănești pe primele trei luni ale anului 2023

Deși se află pe locul 2 ca număr de turiști în județ, după Călimănești, primarul Sorin Vasilache, spune că investițiile din Băile Olănești vor spori în acest an, numărul celor sosiți în sezonul estival din 2023.

”Cu 10.000 de turiști, pe care Ministerul Turismului îi are înregistrație pe primele trei luni ale acestui an, Băile Olănești a avut mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut. Dar în această vară vrem să dinamizăm această cifră și să ne impunem și la nivel național în primele 5 poziții balneare. Crește numărul structurilor de cazare, cresc investițiile pe care fiecare hotelier le are în program. Avem un număr sporit de locuri, avem și multe oferte pentru acest sezon de vară – evenimente, trenuleț, trasee turistice, zone de picnic, zone de agrement”, spune Vasilache.

Băile Olăneşti sunt cunoscute în România ca multe alte staţiuni unde apele termale ajută oamenii să se relaxeze şi să îşi recapete echilibrul pierdut. Cu venituri de peste 3,3 milioane lei (768 per capita) și o populație de 5000 de locuitori, orașul de sub Parâng nu mai are nevoie de nicio prezentare. El este o carte de vizită, pentru orice turist din România.

Doar că mersul la băi este asociat mai degrabă cu tratamentele pentru diferite boli şi dureri care apar la vârste mai înaintate. Chiar dacă întotdeauna cei care s-au ocupat de industria balneoclimaterică au avut inclusă în activitatea lor profilaxia, mentalul colectiv a legat curele cu ape termale de o anume perioadă a vieţii.

Ca investiții se lucrează în acest an pentru reabilitarea a mai multor drumuri, spre Comanca, spre Tisa, se continuă extinderea de utilități și orașul se desface pentru a valorifica turistic toate zonele, nu doar în partea centrală. Foarte multe proiecte prin PNRR care înseamnă energie verde, un transport ecologic.

 

One comment

  • Ion

    O altă ”abureală” marca Sorinel Vasilache. Ca simplu cetățean, care locuiește în Cheia, vă pot spune cu toată responsabilitatea că dom` primar candidează cu succes la titlul de.. cel mai slab primar din istoria acestei localități. Sper cât mai curând să se organizeze referendum prin care să ne desprindem, noi cheienii, de Băi, astfel încât să mai apucăm și noi ceva investiții, nu numai impozite ca la oraș. Exemplul cel mai bun de ceea ce am putea ajunge, este comuna Păușești Măglași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *