Peste 1 milion de euro, fonduri europene, urmează să fie investiţi în comuna Prundeni

Aceasta însemnând investiţii în infrastructură şi educaţie. Ambele surse de finanţare sunt granturi externe şi care urmează să realizeze un drum vital pentru zona podgoriilor – “Drumul Vinului” şi dotarea cu aparatură performantă a şcolii gimnaziale din localitate.

“Deşi au fost mai multe impedimente, contestaţii, analize, amânări, săptămână viitoare va fi semnat contractul pentru execuţia  Drumului Vinului. traseu care va lega zona viticolă a Prundeniului de cea a Drăgăşaniului, unind cel puţin 10 crame pentru început. Un proiect aşteptat de toţi investitorii din această industrie şi cu perspective clare privind turismul pentru această nişă”, spune primarul Cristina Munteanu.

Al doilea proiect important este inclus în programul “Iniţiava europeană, sănătate şi e-leearning” şi care va include dotarea şcolii gimnaziale cu aparatură de ultimă generaţie necesar în programul şcolar.

În ceea ce priveşte alte investiţii, nu putem să nu amintim şi investiţia privată a unui mare concern avicol, în 2020, începând construcţia complexului agro-industrial.

în  contextul pandemiei de Coronavirus, edilul spune că a luat oate măsurile care privesc dezinfectarea zonelor vitale şi comerciale din comună, instituţiile publice, dotarea cu echipamente de protecţie etc.

“Mai mult, am avut grijă ca personalul care lucrează la primăriei să nu fie afectat de contagiunea intracomunitară. Şi la propunerea mea, în Consiliul Local s-a decis să fie asigurat trasnportul angajaţilor pe ruta Prundeni-Drăgăşani, având în vedere că majoritaea salariaţilor locuiesc în municipiul vecin. Asta pe lângă faptul că toţi salariaţii au fost dotaţi cu echipamente de protecţie”, a mai spus Munteanu.

Slujba de Înviere, a adăugat edilul din Prundeni, va fi difuzată prin staţiile de amplificare, dispuse în toată comuna, preoţii apelând în acest sens şi cerând sprijin primăriei.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *